Joulukortteilua

Meillä on aina ollut tapana lähettää joulukortit sukulaisille ja ystäville. Meillä tarkoitan siis jo sitä aikaa, kun olin lapsi. Kotoa muuton jälkeen perinne on jatkunut. Jossain välissä on saattanut olla joku satunnainen vuosi kun en ole joulukortteja lähettänyt. Useimmiten joulukortit on aina myös tehty itse.

Ensimmäisenä vuonna Paavon syntymän jälkeen, joulukortin virkaa toimitti pienen poro-P:n kuva. A:n synnyttyä joulukorttina oli poikien yhteiskuva, kun he kivoissa vaatteissa leikkivät jouluvaloilla ja -palloilla. Viime vuonna joukukortit tehtiin poikien käden- ja jalanjälkiä jalostamalla - tontuiksi, poroiksi ja tontuiksi.

Tänä vuonna - ja Facebookin muistojen mukaan myös viime vuonna - tein joulukortit jo marraskuun alussa. Se oli ensimmäinen askartelu, mihin "tässä tilassa" kykenin.

Tänä vuonna tein joulukortit pääsääntöisesti itse ja inspiraation sain yllättäen Pinterestistä. P auttoi muutaman tontun parran ja lakin tupsun kanssa. Tuollaisia erilaisia kuviollisia kartonkeja mulle on kertynyt useita lehtiöitä. Mutta sehän ei haittaa. Ei oo tarvinnut ostaa muutamaan vuoteen uusia.

Nappeja löysin äitini kätköistä. Pienenä rakastin leikkiä äitini nappilootalla - tai siis niillä napeilla. Lajittelin nappeja milloin minkäkin ominaisuuden mukaan. Pakko myöntää, että kun nyt kaivoin punaisia nappeja sieltä lootasta, olo oli kuin lapsella karkkikaupassa.

Ootteko jo tehneet joulukortit? Mistä te haette niihin inspiraatiota? Teettekö ne yksin vai lasten kanssa? Mistä te muuten haette jouluinspiraatiota? Kuinka tärkeitä teille on laittaa kotiin joulua?