Joulupöydän MUST

Ajatukset alkavat pikku hiljaa rauhoittua jouluun. Ja joulupöydän ehdottomiin suosikkeihini. Yritin tuossa miettiä saisinkohan rajattua joulupöydän must-listani maksimissaan viiteen ruokaan, mutta ei siitä mitään tullut. Luovutin. Tässä nyt teille sitten yli viisi ruokaa, jotka on mun mielestä pakollisia.


  1. Kinkku! Se nyt vaan on se joulupöydän kuningas. Ja se sinappihuntu. Nam! Kuinka ihanaa onkaan, kun välillä suuhun tulee sekä kinkkua että pikkiriikkisen sinappia. Mun mielestä kinkun päälle ei kuulu lisätä enää enempää sinappia. Huntu riittää!
  2. Makea joululimppu! Mikä on sen parempaa kinkun kanssa kuin makea joululeipä!!! Ajatuskin siitä saa veden kielelle..
  3. Bataattilaatikko. Bataattilaatikossa mua viehättää itseasiassa sama kuin setsuurissa. Se makeuden ja kinkun suolaisuuden kombo. Perfect!
  4. Makea silli. Äitini tekee aina jouluksi sellaista makeaa silliä. Se on kai vähän kuin lasimestarin silliä, mutta jollain pienellä twistillä. Nam! Se sopii sekä perunan että setsuurin kanssa erinomaisesti yhteen. En muuten juurikaan välitä muista silleistä..
  5. Paahdettu rosolli! Kuten olen jo aiemmin teille kertonut - se on tullut jäädäkseen. Tavallinen rosolli ei nappaa, mutta paahdettu maistuu erinomaisesti! Tähän kuuluu luonnollisesti mukaan myös se fetadippi.
  6. Kylmäsavulohivaahto. Tästäkin on ollut jo aiemmin puhetta, joten lyhyestä virsi kaunis. Tänä vuonna taidan saada vaahdon sijaan palan kakkuversiota. En malta odottaa!!!
  7. Salaatti. Muutamana vuotena tein rucolapohjaista taatelisalaattia. Aiemmin mainittujen lisäksi siihen tuli muistaakseni kirsikkatomaatteja ja valkohomejuustoa. Toimii! Viime vuonna tein salaatin, johon laitoin taateleiden sijaan granaattiomenaa. Sekin toimi! En tiedä millaisen tänä vuonna teen. Mutta salaatti on oltava. Rucolapohjainen sellainen.

Wau! Ei niitä kuitenkaan seitsemää enempää tullut. Enpä olisi uskonut.

Huomasitteko muuten, että listaan ei päässyt ollenkaan mitään jälkiruokia? Jouluiset jälkiruoat ei oikein miellytä. Glögijuustokakku on toki ihan hyvää ja piparjäädykekin, mutta ei ne silti oikein iske.

Joulupöydässä kuuluu mielestäni olla juomaksi vettä, maitoa ja punaviiniä. Ja illalla lasten mentyä nukkumaan, oleelliseksi osaksi kuuluu vähän lisää punaviiniä sekä juustotarjoitin. Nam! Vesi kielellä jään odottelemaan. Kuusi yötä jouluruokapöytään on. Laskettiin aamulla poikien kanssa se ihan itse joulukalenterissa jäljellä olevista luukuista. Alkaa pikku hiljaa poikiakin jännittämään. Ei tosin se jouluruokailu. Vaan joulupukin vierailu ❤