Kultaa metsästä

Ah. Metsä pullollaan kultaa. Marjoja. Sieniä. Raikasta ilmaa.

Me löydettiin suht hyvä kanttarellipaikka tästä melko läheltä viime viikolla, mutta jätettiin rääpäleet odottamaan yhtä sadepäivää ja kasvamaan. Kun sitten muutaman päivän päästä mentiin takaisin, oli joku jo käynyt keräämässä herkkumme. Onneksi Vaarilla on mökillä monta hyvää kanttarellipaikkaa, jotka eivät tänäkään vuonna tuottaneet pettymystä. Sain eilen pari kiloa tuoretta kultaa. Rakkaudella kerättyjä. 

S (ihana mieheni) loihti meille eilen illalliseksi herkullista kanttarellipastaa jonkun löytämänsä reseptin pohjalta, valkosipulilla höystettynä. Se oli hyvää!! Mietittiin pitkän aikaa, laittaako pastaan pekonia, jota aika monessa reseptissä oli mukana. Päädyttiin pysymään pelkässä kanttarellissa ainakin tällä kertaa.

Koska miä oon täysin hullaantunut avokadoihin ja rakastan sitruunan makua, loihdin tänään itselleni lounaaksi samaista pastaa pienin lisäyksin:

  • Pippurin ja suolan lisäksi laitoin ripauksen chilijauhetta
  • Valmiin annoksen päälle paloittelin avokadoa ja
  • Puristin sitruunaa reiluhkosti valmiin annoksen päälle

Luoja, että tuli hyvää! Vaikka itse sanonkin 😉

Muutenhan pastan tekemisessä ei ollut mitään kummallisia vippaskonsteja. Kevätsipuli, valkosipuli ja sienet paistetaan kevyesti pannulla. Voissa. Maustetaan pippurilla, suolalla ja chilijauheella. Sekaan kermaa. Pasta keitetään. Annoksen päälle avokadoviipaleet ja juustoa. Meillä oli Grana Padanoa. Alkuperäisessä ohjeessa oli Parmesania, mutta sitä ei kaupassa ollut. Grana Panado toimi oikein hyvin! Ja sitruunaa vielä reiluhko puristus päälle. Nam! 👌🏽

Minkälaisia herkkuja te loihditte metsän kullasta? Marjoista? Sienistä? Antakaa vinkkejä 😍