Mandala

Mun lapsuudenystävä pyysi mua muutama kuukausi sitten, että piirtäisin hänelle tatuoinnin. Hän perusteli pyyntöään sillä, että olen taiteellinen, luova ja kehui selkäni suurta tatuointia. (Sen piirtämisessä ja suunnittelussa olin kynineni vahvasti mukana, vaikka lopullisen kuvan sitten piirsikin r4tattoon Teemu.) Olin (ja olen edelleen) erittäin otettu, mutta samalla myös hyvin jännittynyt - mutta tottakai suostuin hänen pyyntöönsä. Jos piirtämäni tatuointi ikuistetaan ystäväni ihoon, saatan pyytää lupaa julkaista siitä kuvan teillekin.

Olen siis oikeastaan tutustunut Mandaloihin viime keväänä. Piirtänyt muutaman, mutta aika paljon valmiiden Pinterestistä löytämieni kuvien pohjalta. En silloin vielä ymmärtänyt, mitä tyydytystä sen piirtäminen tuo. Keskittyminen, rauhoittuminen ja hiljentyminen piirtämisen äärelle.

Wikipedia kertoo seuraavaa: "..mandalaa käytetään meditaation tukena auttamaan ihmistä jäsentämään kaaosmaista todellisuutta mielekkääksi. Mietiskelijän tavoitteena on keskittyminen ja kuvion keskuksen tavoittaminen." Nyt miä niin ymmärrän tän! Toki, en ole ehkä siinä pisteessä, että pystyisin valmista mandalaa katselemalla saavuttamaan rauhaa sisälleni - tai siis, en ole sellaista kokeillut. Mutta piirtämällä. Ah! Aivan ihanaa!

Piirtämiään mandaloita voi halutessaan väritellä, mutta itse ajattelin tehdä niistä kortteja ystävilleni. Mustavalkoisina. Ovat uniikkeja ja kauniita. Ihanaa, kun olen löytänyt mandalat ❤

Kunhan hieman rauhoitun näiden piirtämisen kanssa, kokeilen tehdä macramen. Uskoisin macramen väkertämisen olevan melko samanlainen prosessi..

Macrame voi olla kuvan tapaan käsin kudottu tai oikeastaan pyöritelty ja solmittu seinävaate, tyynyliina, toppi, avaimenperä, laukku jne. 😍

 

Onko siellä ketään, joka on innostunut mandaloista? Tai macrameista?