Missä talvi?

En haluaisi valittaa. Mutta valitan silti. Tai tavallaan en. Tosiasioistahan minä tässä vaan haastelen. Nimittäin oikeesti - missä talvi? Mitä sille on tapahtunut? Eihän tässä ole mitään järkeä. Kesästä selvisin hyvin. Koska kahden viikon loma Kreetalla. Mutta oikeesti. Mikä on tää talvi? Talvi, jota ei ole!!! Huokaus.

Pojat haluaisi rattikelkkailemaan ja odottavat kuin kuuta nousevaa, että saareen vietäisiin moottorikelkka. Jep. You wish. Kaksi kertaa on taidettu päästä mäkeä laskemaan tähän mennessä. Moottorikelkan viemistä saareen saavat pojat varmaan vielä hetkisen odotella. Ulkona leikitään kuraleikkejä ja ajellaan pyörillä. Oikeesti. Ajetaan tammikuussa pyörillä. Koska ei ole lunta. Raivostuttavaa!!! 

Onneksi oltiin viettämässä uuden vuoden vaihdetta mökillämme Savitaipaleella. Siellä oli lunta. Märkäähän sielläkin oli, mutta oli sentään lunta. Pystyi laskemaan mäkeä, rämpimään lumisessa metsässä, tekemään lumiukkoja ja, mikä mulle ehkä voimaannuttavinta, niin ihailemaan kaunista lumista maisemaa. Siellä oli niin paljon valoisampaakin. Huokaus. 

Mun isä on seurannut sään liikkeitä jo usean vuoden ajan ja hän sanoi mulle uskovansa pitkän kylmän vaiheen tulevan vielä jossain vaiheessa tämän talven aikana. Ei auta muu kuin luottaa siihen. Siihen saakka täytyy tyytyä ihailemaan lumisia maisemia valokuvista. Onhan sekin ihan jees. 

Odottavaisin tunnelmin,