Ongelmia parisuhteessa? - Hakekaa apua!

Nyt mun on pakko avata teille sen verran näistä meitä tällä hetkellä auttavista viranomaistahoista, että... Perheasiain neuvottelukeskus!

Perheasiain neuvottelukeskus on evankelisluterilaisen kirkon järjestämää ja tarjoamaa perheneuvontaa, jossa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Palvelut on maksuttomia, eikä sinun/teidän tarvitse kuulua evlut seurakuntaan saadaksenne apua. Perheasiain neuvottelukeskuksissa työskentelee psykiatrisen koulutuksen omaavia ammattilaisia ja heillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Me käytiin eilen toista kertaa nyt tämän ko. asian tiimoilta perheasiain neuvottelukeskuksessa yhdessä mieheni kanssa ja käynti oli aivan loistava! Vaikka tilanne on mikä on, tuntuu että saimme molemmat sydämeltämme pois ja toistemme tietoisuuteen sellaisia asioita, että meidän on nyt paljon helpompi jatkaa matkaa eteenpäin. On hirveen tärkeetä kuulla, mitä toinen mistäkin ajattelee ja nimenomaan se, että asioista puhutaan ulkopuolisen neutraalin ihmisen seurassa, joka voi tarvittaessa viheltää pelin poikki. Saatiin sovittua myös hieman yhteisiä pelisääntöjä tälle ajalle kun vielä elämme neljästään. Ja pääsääntöisesti pystyttiin puhumaan asioista rauhallisesti ja järkevästi, vaikka joistain asioista oltiinkin (ja ollaan edelleen) aivan eri mieltä.

Tänään on ollut oikein hyvä olo. Eilinen helpotti ainakin kovasti mun taakkaa, toivottavasti myös mieheni. Pikku hiljaa pienin askelin eteenpäin. Kyllä se tästä..

Muistakaa oikeasti ihmiset, että avun hakeminen ei ole heikkoutta vaan päinvastoin - rohkeutta!!! On rohkeaa myöntää, että nyt tarvitsen/tarvitsemme apua. Ongelma voi olla "pieni" tai "suuri" (kuka sen sitten voikaan määritellä mikä on pientä ja mikä suurta?), mutta jos se on ongelma, on se jo riittävä syy hakea apua. Huolehtikaa itsestänne. Ja parisuhteestanne. Jooko?! ❤