Rakkauden voima

Se tunne, kun sulla on huono päivä. Ei tarvitse olla mitään erikoista syytä. Tai sitten on. Joka tapauksessa. Huono päivä. Uskallan väittää, että joskus meillä kaikilla on niitä. Väsyttää ja kiukuttaa. Tunnit töissä on tuntuneet matelevan, vaikka siellä normaalisti viihdytkin ja päivät siellä menevät normaalisti nopeasti. Kauhulla odotat kotiin pääsyä ja mietit, että miten ihmeessä jaksat siihen saakka pyörittää kotirumbaa kunnes lapset menevät nukkumaan. Laahustat työpäivän jälkeen autolle ja silmät ristissä ajat lastesi päiväkodin pihaan hakemaan heitä sieltä. Voi huokaus.

Se tunne, kun kiipeilytelineessä kiipeilevän lapsesi ilme kirkastuu ja hänen hymynsä nousee korviin, kun hän näkee sinut. Hän huutaa "Äitiiiiii!" ja haluaa heti ensimmäisenä antaa sinulle suukon, roikkuessaan edelleen kiipeilytelineessä. Suukon jälkeen hän jää kiipeilemään, kun sinä lähdet hakemaan toista lastasi sisältä. Kun astut päiväkodin ovesta sisään, hän istuu vessassa potalla, josta on suora näköyhteys ovelle. Hän näkee sinut ja hänenkin ilmeensä kirkastuu. Hänkin huutaa "Äitiiiii!". Menet hänen luokseen ja samalla, kun hän istuu siinä potalla pissalla, hän haluaa suukottaa ja vaihtaa neniä kanssasi. Voi huokaus.

Se tunne... Maailman suurin ja voimakkain tunne. Maailman vahvin voima. Rakkauden voima. Äidinrakkauden voima. Enää ei väsytä. Enää ei kiukuta. Sisälläsi on ihana olo. Hyvä hengittää. Lähdette lastesi kanssa kotiin ja tiedät, että jaksat loistavasti hamaan tulevaisuuteen saakka. Mitä vain, koska lapset <3