Sieltä se tulla jolkottelloo...

...nimittäin joulu <3 Tai oikeastaan nyt ensin sieltä jolkottelee joulufiilis. Se saapuu aina näihin aikoihin. Ne ensimmäiset merkit.

Ensimmäiset joulufiiliksen merkit iskee muhun ihan aina loka-marraskuun vaihteessa. Siis oikeesti - aina! Se on kai tämä pimeys. Ja ensilumi. Silloin alkaa kaivata joulun mukanaan tuomaa lämpöä. Ja sitten se jo iskeekin. Ensimmäiset oireet oikein kutkuttavat vatsapohjassa saakka.

Ensimmäiseksi sitä tulee aina viriteltyä kotiin vähän valoja. Kynttilöitäaletaan polttamaan aina jo syykuussa, joten tässävaiheessa sitä alkaa kaipaamaan jo vähän lisää tunnelmavalaistusta. Pojatkin rakastaan kaikkia valoja. Ja kynttilöitä. Tänä vuonna valot viritettiin viikko sitten. Se olikin näky se. Halusin väkisin itse olla ripustamassa valoja olohuoneen verhoihin, joten keikuin kipsi toisessa jalassa keittiöjakkaralla valoja viritellen, kun en Ässän hyvistä suostuttelu-yrityksistä huolimatta antanut hänen niitä ripustaa. Onneksi ei käynyt mitään ja hienot on. ;)

Toinen oire on aina pakkomielteen omainen himo askarrella joulukortit. Malli on useimmiten bongattu Pinterestistä, Facebookista tai Instagramista jo hyvissä ajoin, joten itse toteutuksen aloittaminen on vain materiaalien hankinnasta kiinni. Tää vuonna korttitalkoot alkoivat eilen illalla ja se lopetettiin tänään aamulla. Esikoinen teki kortteja mun kanssa eilen illalla ja kuopus tänään aamulla. Loput väkersin luonnollisesti ihan itsekseni. Niinhän siinä aina käy. Esikoinen tosin eilen ihan yllätti ja teki oikeasti usemman kortin alusta loppuun saakka ihan itse.

Kolmantena oireena - viimeistään - kuvioihin astuu mukaan myös joululahjojen pohdiskelu, haaliminen, niistä haaveilu ja joulupukille kirjoittaminen. Me aloitettiin tänä vuonna tontuista ja joulupukista puhuminen vasta lokakuussa. Usein se kortti tulee kaivettua esiin jo todella hyvissä ajoin. Tänä vuonna ollaan poikien kanssa sovittu olevamme itsekin pieniätonttujen ja joulupukin apureita hommaamalla yhdessä lahjoja myös meidän rakkaillemme. Muutenhan tontuilla ja joulupukilla on ihan liikaa hommia ja ne saattaa vaikka unohtaa jonkun tärkeän jutun. Näin pojatkin saattavat oppia ja omaksua vähän lisää antamisen iloa <3

Kyllä joulufiilis vaan on aika mahtava! Täytyykin alkaa suunnitella milloin leivottais poikien kanssa ekat joulutortut ja -piparit:)

Mites teillä - joko on alkanut joulufiilis jolkottelemaan teillekin päin? <3