The Kirja - Kirja minusta

Nykyään on paljon erilaisia - ikään kuin elämäntapaoppaan tyylisiä - kirjoja, joiden avustuksella tehdä tutkimusmatka itseesi ja unelmiisi. Mua on jo pitkään houkuttanut kaikki sellaiset kirjat. Itsetutkiskelu on mulle hyvin ominaista ja se on vaan niin käsittämättömän mielenkiintoista. Jostain syystä en ole saanut aikaiseksi kirjaa itselleni hommattua. Ehkä se olisikin ollut mulle liian yksinkertaista. Vain ostaa valmis kirja, jota alkaa täyttämään. Mulla kun on usein tapana tehdä asiat hieman monimutkaisemmalla kaavalla. Niin hyvässä kuin pahassakin. DIY - Tiedättehän!?

Kuinka ollakaan, selaillessani tuossa yksi päivä Pinterestiä törmäsin

tähän kuvaan.

Turha kai edes sanoa, mutta siitä se ajatus sitten lähti. Päätin, että haluan tehdä itselleni ihan oman kirjan. En halua valmista täytettävää kirjaa valmiine otsikoineen (vaikka tiedän niissäkin kirjoissa olevan tilaa myös ihan omillekin aihealueille), vaan haluan tehdä kirjan itse. Koristella sen itse. Määrittää aihealueet itse. Tehdä kokonaan minun näköiseni kirjan. Kirjan, joka sisältää myös negatiivisia juttuja. Keskittyen kuitenkin positiivisuuteen ja vahvuuksiin. Sisältäen juttuja niin menneisyydestä, tästä hetkestä kuin tulevaisuuden haaveista, toiveista ja unelmistakin. The Book - Kirja minusta. (Tähän väliin on pakko mainita, että vaikka valitsinkin tehdä kirjan kokonaan itse, en todellakaan väitä etteikö ne kaikki valmiit kirjat olisi hyviä ja toimivia. Ihan varmasti ovat! Miä nyt vaan oon tällainen näpertelijä, joka tekee asiat useinkin aivan omalla tavallaan.)

Minä. Pähkinänkuoressa.

Eilen illalla valtavan luovuuden tuskan kourissa aloitin kirjan tekemisen. Kirjan, joka tuskin tulee koskaan valmiiksi. Sen idea onkin, että se elää ja muokkaantuu mukanani. Niin kuin minäkin muokkaannun elämän mukana. Kirja tulee sisältämään lehdistä leikattuja kuvia, tekstejä ja sanoja, valokuvia, mietelauseita, mindmappejä eri aihealueista, printtejä, kirjoittamiani juttuja, piirtämiäni kuvia, erilaisia itsetutkiskelu-karttoja - ties mitä. Kaikkea mahdollista ja mahdotonta.

Miltä kuulostaa? Oisko ideaa myös sulle? ;)