Vanhaa - mutta uutta - joulupöytään

Meillä on aina - tai no, niin kauan kuin muistan - kuulunut jouluruokapöytään äitini tekemä kylmäsavulohivaahto. Se on jotain aivan käsittämättömän hyvää. Suussa sulava. Pehmeää. Maukasta. Mmmmm.

Olin pari viikkoa sitten ystäväni kolmekymppisillä käymässä ja hän oli tehnyt tarjoiltavaksi mm. savukinkkujuustopiiraan. Se oli TODELLA hyvää. Jollain tapaa hyvin samantyylistä kuin äitini vaahto olisi, jos se olisi tehty kakun muotoon. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Mun piti ehdottaa täksi vuodeksi äitiäni tekemään vaahdon sijaan kylmäsavulohesta juustokakkumainen versio. Tänään kun hain poikia kotiin, oli hänellä joku ruokalehti auki olohuoneen päivällä miltei kyseisenlaisen reseptin kohdasta. Näin jälkikäteen ajateltuna se taisi olla jonkinlainen hyydyke.. Täytyykin linkata äidille siis vinkiksi myös tämä resepti, josta kuvankin nappasin. Nam!


Vaikuttaa taivaallisen herkulliselta. Voisin toki itsekin tuollaisen tekaista, mutta pitäis tehdä pienen pieni versio. Pojat ei tollasta söis ollenkaan. Ei muuta kuin VinkVink vaan Äiti 😍

Onko joku teistä joskus tehnyt vastaavanlaisen kakun? Onnistuiko?