Viimeisiä jouluvalmisteluja

Tänään on tehty niitä viimehetken jouluvalmisteluita. Käyty jouluruokakaupassa. Kävelty kaupan läpi hymyssä suin hyräillen joululauluja ja saatu kuin saatu sieltä mukaan ripaus joulumieltä. Kaupassa ei ollut aamupäivällä vielä kamalaa ruuhkaa, joten en aiheuttanut niin suurta hämmennystä kuin useimmiten. Eräs mummo oli samoilla fiiliksillä kaupassa ja toivotimme toisillemme hyvää joulua kohdatessamme ensimmäistä kertaa. Seuraavilla kerroilla "vain" hymyilimme leveästi toisillemme. Ihana mummo! Haluan olla vanhana samanlainen.

Tänään on myös tehty pientä joulusiivoa. Sen ajoittaminen oli hieman haastavaa, koska A on kuumeessa ja silloinhan paras ja ainoa mahdollinen paikka pötkötellä on äidin syli. Aaron kuitenkin nukahti päivällä lastenohjelmien pariin, joten käytin tilaisuuden hyväksi ja huristelin pikaisesti imurin kanssa. Tiedä sit oisko se ollut niin vaarallista, jos olisin jättänyt imuroimatta..

Iltapäivä menikin sitten vähän keittiössä hääräillessä. Sen aikaa mitä A malttoi leikkiä Pn kanssa tai pötkötellä itsekseen. Sain graavattua kalan ja ruoanlaiton yhteydessä tehtyä perunamuussin valmiiksi. Kaupassa ei ollut yhtään bataattilaatikkoa, joten ostin valmista bataattisosetta, jonka jalostan huomenna laatikoksi. Huomiseksi jää myös salaatin tekeminen ja luonnollisesti myös rosollin paahtaminen. Aamulla täytyy myös vielä paketoida muutama joululahja, joista vilauksen näittekin Instagramissa. Pojat on tietoisia, että Joulupukin ja oikeiden Tonttujen lisäksi kaikki muutkin vähän auttavat tonttuja. Ja tänä vuonna hekin pääsivät siis osallisiksi joulutonttuiluun mukien ja lautasten koristelupuuhien merkeissä. Hämmentyneenä eilen katselin kuinka taitavasti kynä pysyy Pn hyppysissä. En tiedä missä ihmeen välissä hänestä on kuoriutunut niin taitava piirtäjä. Enkä tiedä mistä on peritty!

P meni nukkumaan tonttulakki päässä ja A tuhisee taas tuossa kainalossa. P lupaili nukkua aamulla oikein pitkään. Niin pitkään, että äiti saa aamulla herättää avaamaan joulukalenterin viimeisen luukun. Jotenkin mun on vaikea uskoa tuon toteutuvan, mutta eihän sitä koskaan tiedä. A nukkuu siis toista yötä vieressäni. Mielestäni kuumeisen lapsen paikka on äidin tai isän viekussa. Valvovan silmän alla. Rehellisesti sanottuna; kuumekouristuksen varalta. P on saanut kerran sellaisen, joten haluan huolehtia, että kuume pysyy sen verran alhaalla ettei sellaista tulisi. Yksi elämäni pelottavimmista kokemuksista, vaikka sanovatkin sen olevan vaaratonta.

mmmmmm

Graavaatteko te itse kalanne vai ostatteko valmiiksi graavattuna? Miä graavaan poikkeuksetta itse. Mulla on tapana laittaa siihen merisuolan lisäksi valkosipulia ja rosepippuria. Välillä kokeilen kyllä muunkinlaisia komboja, mutta tää on mun suosikki. Nyt kun ajattelen huomista ateriaa, odotan ehkä eniten kylmäsavustettua ja graavattua kalaa, joululimppua ja Banoffeeta. Namskis!

Huomenna on luvassa blogini joulukalenterin viimeinen luukku aamupäivän aikana, jonka jälkeen hiljennyn joulun viettoon muutamaksi päiväksi. Nyt pienen lämpöpatterin viereen nukkumaan <3 Kauniita ja maltillisia unia.