Voimaannuttava arki

Kaksi päivää arkea takana. Voi, miten miä rakastankaan arkea! <3

Meillä on sairasteltu viimeisen vuoden aikana niiiiiin paljon, että sairauden iskiessä mun mieliala laskee samantien miinukselle. Miä jotenkin lamaannun. Olen alakuloinen. Mikään ei kiinnosta. Vaikka toisaalta - olen samalla todella onnellinen ja onnekas, että meitä kiusanneet sairaudet ovatkin olleet ihan perusjuttuja. Niitä jokaisen lapsiperheen kiusankappaleita. Korvatulehduksia. Laryngiittiä. Poskiontelontulehduksia. Vatsatauteja. Keuhkokuumeita. Sairastelu oli kuitenkin niin jatkuvaa koko viime vuoden, että se on jättänyt jälkensä. Vähintään kerran kuukaudessa joku oli sairaana. Pääsääntöisesti jopa useammin. Pidemmän päälle aika rankkaa, vaikka kuinka "normaalia" olisikin. Tämä vuosikaan ei ole vielä ihan hirvittävän positiivisissa merkeissä ko. asian suhteen alkanut, mutta sitä suuremmalla syyllä; Voi kuinka voimaannuttavaa arki voikaan olla!!!

Kun koko perhe on terveenä, arki on juhlaa. Niin viikonloput kuin arkipäivätkin.

Mitä arki sulle merkitsee? Onko arkesi voimaannuttavaa? Jos ei, mieti mistä se johtuu. Listaa arkesi plussat ja miinukset ja mieti jokainen miinus kerrallaan kuinka merkittävä tekijä se oikeasti on sinun hyvinvointisi kannalta. Jos se on merkittävä, mieti voisitko vaikuttaa siihen. Mieti, voisitko muuttaa sen plussaksi tai edes siedettäväksi. Kokeile. Saattaa vaikka toimia.

Mulle arki on sekä rutiineja että vapautta. Suunnitelmallisuutta, joka helpottaa arkea. Niitä pieniä juttuja.

Lämmin tunne syvällä sisällä. Palleassa ja sydänalassa.

Päiväkotia ja töitä. Meidän tapauksessamme siis päiväkotia meille kaikille kolmelle.

Arjen askareita. Ruoanlaittoa. Siivousta. Kauppareissuja. Kirjastosreissuja. Ulkoilua. Leikkejä. Pelejä. Yhdessä tekemistä. Erikseen tekemistä.

Naurua. Itkua. Onnea. Kiukkua. Halauksia. Kränää. Suukottelua. Testausta. Rajan vetoa. Hellyyttä. Uhmaa. Rakkautta.

Rauhaa. Rauhoittumista. Arki-iltojen rauhoittamista. Akkujen lataamista. Kainailua. Iltasatuja.

Hassuttelua. Sitä, että äitikin heittäytyy lapsenmieliseksi. Viisastelua. Palauttelua. Maalaamista. Piirtämistä. Oppimista. Oivaltamista. Pohdintoja. Keskusteluja.

Elokuvia. Sarjoja. Dvd:itä. Netflixiä. Pikku kakkosta.

Iloa pienistä iloista. Ymmärrys siitä, että ne kaikki onkin itseasiassa valtavan suuria. Kaikista suurimpia. Parasta just nyt. Ja aina.

Pysähtymistä. Nauttimista. Arvostamista. Tasapainoa. Tässä hetkessä elämistä.

Näitä asioita sisältää mun voimaannuttava arki. Elämää. <3