Yogobe

Miä aloitin tänään mun päivän joogalla - Yogoben ohjauksella. Yogobe on siis sivusto, joka mahdollistaa joogaamisen ja treenaamisen kotona suuren videokirjastonsa ansiosta. Yogobesta löytyy suuri valikoima erilaisia jooga- ja treenivideoita. Olin sinne kirjautumisen jälkeen hieman hukassa, koska valikoima todella on valtava eikä mulla ollut mitään tietoa mitä erilaiset joogasuuntaukset ovat. Sain kuitenkin hieman apuja mitä voisin sieltä esimerkiksi etsiä. Koska miä tunnen valtavaa mielenkiintoa Chakroihin, kuuntelin alkuun lyhyen esittelyvideon eri chakroista ja päätin sitten toteuttaa 1. chakran rauhoittavan ja vahvistavan joogaharjoituksen.

Mulla on nyt käytössäni 30 päivän ilmainen kampanja-jakso tuonne Yogobeen - kiitos Anna-Marin. Siellä mä nyt tutustun joogan ihmeelliseen maailmaan huhtikuun puoleen väliin saakka. Tulen kertomaan teille fiiliksiäni ja mieltymyksiäni lisää, kunhan tulee tehtyä noita harjoituksia enemmän.

Mitä Yogobeen tulee, niin hetken tutustumisen ja sähellyksen (joka ei siis mitenkään ollut sivuston syytä - mulla on vaan tapana välillä hieman säheltää) jälkeen, huomasin sivuston olevan hyvin yksinkertainen ja laajennetun haun avulla voi etsiä siis täysin omiin mieltymyksiinsä tai fiiliksiinsä sopivia harjoituksia. Videoita näytti olevan saatavilla neljällä eri kielellä ja sivustolta löytyy myös erilaisia harjoitteluohjelmia sekä soittolistoja. Soittolistat on siis rakennettu muutamasta eri harjoitus -videosta, jotka kokonaisuutena muodostavat pidemmän yhtämittaisen harjoituksen.

Miä oon aikanaan käynyt paljonkin Bodybalancessa ja ilokseni huomasin, että tuon 1. chakran harjoituksen sisältämät asennot ja liikkeet olivat melkein kaikki jo sieltä tuttuja. Haastetta mulle aiheutti kuitenkin se, etten tiedä missä mun jumppamattoni muuton jäljiltä on, joten olohuoneen matto alustanani oli hieman epämiellyttävä. Mun jumppamatto on kyllä itseasiassa myös ihan liian pieni joogamatoksi, joten taidan joutua tekemään pieniä hankintoja. Mua hieman myös harmitti, ettei harjoituksen taustalla soinut musiikkia. Musiikilla on suuri merkitys ainakin mulle ja se auttaa keskittymään syvemmin suoritukseen. Oli kyse minkälaisesta harjoituksesta tahansa. Toisaalta, voinhan mä seuraavilla kerroilla itse laittaa taustalle musiikit soimaan. Muuten tää ensimmäinen pintaraapaisu Yogoben ja joogan ihmeelliseen maailmaan oli oikein antoisa ja miellyttävä. Olo on rentoutunut ja hyvä. Tätä ehdottomasti lisää.

Joogan jälkeisissä tunntelmissa syntyi tällainen "Voima -lotus" <3

Hieman myöhemmin tänään paljastan teille, mitä ihanaa me ollaan Anna-Marin kanssa suunniteltu kymmenelle teistä lukijoistani :)