Maratonmatkalla Roomassa perheen kanssa, 1. vuorokausi

Torstaina aamulla viimeiset tavarat laukkuun ja koti kuntoon. Eläinten ruoat, pupun häkin siivous ja koirat vielä pienelle lenkille - kaikki valmiiksi eläinten hoitajaa varten. Pientä matkajännityskiukkua oli havaittavissa pienemmissä lapsissa, mutta hyvin kuitenkin selvittiin.

Itsellä oli vähän nihkeä olo koko päivän, ehkäpä hiilihydraattien tankkaamisesta johtuen. Toiseksi vanhin lapsi valitti kurkkuaan ja korviaan, eli ei kun apteekin kautta ajelemaan. Välipysähdys Porvoossa ja ruokailu, ettei tarvinnut koneessa syödä. Matka sujui hyvin, välillä koneessa nukkuen tai kirjaa lukien.Roomassa kentälle päästyämme vuokra-autoa noutamaan ja ajelemaan kohti vuokraamaamme huoneistoa.

Aikataulu oli tiukka, kun vuokra-isäntä halusi meidän olevan paikalla klo 20. Muutama minuutti myöhästyttiin. Alkuhässäkän jälkeen lähdettiin kauppaan, Lidl oli lähikauppa. Ikinä ei olla niin nopeasti ostoksia tehty, minuutti oli aikaa kaupan sulkeutumiseen - jokainen haki yhden tarvikkeen, jotta selvitään seuraavasta aamusta.

Illalla, minuutissa ostetut aamupalatarpeet

Suhteellisen hyvin varusteltu keittiö, tosin tämän kokoiselle perheelle aina niukasti perusastioita. Kahvia otettiin kotoa mukaan ja suodatinpusseja, kun kahvia, kunnollista sellaista, on vaan saatava. Kotona ei enää ollut vanhaa suodatinsuppiloa, joten piti yrittää ratkaista asia jotenkin. Normaali suppilo menee tukkoon liian helposti. Näppärä rakensi pullosta ja mukista "kahvin kettimen".

Kahvinkeitin

Aamupalan aikaan torstaina oireillut neiti mittautti lukemat 38.8 astetta. Kuumeen lisäksi kurkkua ja korva kipeänä. Ei kun lääkettä kuumeeseen ja korvaan puuduttavia tippoja. Pari tuntia unta ja muut sillä aikaa ruokaostoksilla. Uni ja lääke auttoi sen verran, että tyttö jaksoi lähteä autolla ajelulle ja katsomaa hieman historiallisia nähtävyyksiä.

Ensin ajoimme hakemaan juoksunumeroa lähelle keskustaa. Reppu selkään ja numero kaikkine mainoksineen mukaan. Ei siellä jaksanut kauan kuljeskella, kun Expo oli lähinnä muiden maratonien esittelyä. Pari sportgeeliä riitti hankinnoiksi tällä kertaa.

Maraton Expo

Expon jälkeen lähdimme ja ajoimme reilun 20 kilometriä ja menimme Ostia Anticalle, 500 ekr. perustettua satamakaupunkia katsomaan. Huikea historiallinen paikka! Lapset tykkäsivät kierrellä ja miettivät aina mikä mikäkin tila oli ollut. Oli kylpylää ja selviä asuntoja.

Kylpylä historiasta
Kiveä oli paljon
Alueella oli myös komeita puita
Muinainen kylätie
Kirkon alttari

Nähtävyyksien jälkeen oli aika suunnata kohti huoneistoamme. Ennen sitä piti käydä tankkaamassa ja löytyi kiva pizzeria, metripitza 11€ ja siitä riitti koko perheelle.

Evästä että jaksetaan

Pieni juoksulenkki vielä illalla, että jalat saa auki.... Ensimmäinen päivä alkaa olla pulkassa. Kuumeinen neiti jaksoi kyllä hienosti tämän päivän. Mitähän huominen tuo tullessaan...