Ärtynyt suoli ja uusi ruokavalio

Fodmap, se on ruokavalio, jonka avulla pyrin saamaan ärtyneen suoleni kuntoon. Juoksua olen harrastanut sen verran, että kroppa kestää. Ajoittain fiilis on ollut matalalla, mutta olen päättänyt, että ensin kroppa kuntoon ja sitte on aika treenille.

Hektisellä elämällä on varmaan suuri merkitys tämän vaivan syntyyn, mutta sen kanssa oppii elämään. Viimeiset pari viikkoa olen odotellut loman alkua, jotta saisin nautiskella juoksusta ja saisin uuden vauhdin treeniin kohti Nuorgam-Helsinkiä.

Tänään alkoi loma! Halusin herkutella ja päätinkin tehdä pitsaa. Muutama vuosi sitten löysin Karppaus.info-sivustolta hyvä pohjan ohjeen ja nyt vain muokkasin sen gluteiinittomaksi.

 

Pohja:

1prk maitorahka

150g juustoraastetta

2 munaa

4rkl gluteiiniton kauralesettä

3rkl gluteiiniton jauhoseosta

1tl leivinj.

Kaikki vaan sekaisin keskenään

Pohjaa paistetaan 10 minuuttia 200asteessa ja sitten lisätään halutut täytteet ja jatketaan paistamista 10-15 minuuttia.

Levitä uunipellille ja paista 10 minuuttia
Täytteet päälle ja vielä vartiksi uuniin

Ja hyvää tuli. Aika nopeasti tyhjeni kaksi pellillistä. Vanhemmille tuli vähän extratäytettä, muutoin kaikki söivät samaa pitsaa....

Perjantai-illan herkut valmiina koko perheelle

Helppoa tehdä ja täytteet voi laittaa oman mielen mukaan.

Nyt aloitellaan lomaa ja ruokavalion lisäksi pyritään kevennetyllä ohjelmalla helpottamaan vaivoja ruoansulatuskanavassa.

Huomenna lenkille energisenä ;)