Ensimmäisen lomaviikon juoksut

Tälle lomalle en suurempia suunnitelmia laatinut, kun olemme puolison kanssa eri aikaan lomalla. Kotona odottaa aina joitain juttuja, niin nytkin. Autotalli, josta on tullut varasto, täytyi siivota ja sen päätin tehdä heti maanantaina. Kyllä sitä tavaraa riittääkin tässä perheessä. Peräkärry täynnä tavaraa, mutta nyt ainakin mahtuu pyörät talliin ilman suurempia siirtelyitä. Automme ei sinne mahdu ja siksihän se täyttyykin niin nopeasti. Ainoa suurempi suunnitelma oli saada juoksu taas kulkemaan.

Ensimmäisellä lomaviikolla juoksukilometrejä tuli 81,45 ja ne koostuivat seuraavanlaisista lenkeistä.

Maanantain päätin pitää sunnuntain lenkin jäljiltä vapaapäivänä ja suoritin sen pakollisen siivousoperaation.

Tiistaina juoksin ensin urheilukentälle hieman kiertäen (4,51km) ja olin tyttöjen kanssa kentällä pari tuntia potkimassa palloa. Kentältä suoraan kotiin (2,39km) ruokaa laittamaan. Illalla tein vielä saunalenkin, 8,19km joka tuntui tosi hyvältä, kun oli päivällä touhunnut kaikenlaista. Tiistain kilometrit siis 15,1.

Tiistaina tuli touhuttua ja se näkyi aktiivisuusrannekkeessakin

Keskiviikkona aamulenkki koiran kanssa. Oli tulossa lämmin päivä ja tiistain hyvästä fiiliksestä johtuen päätin tehdä taas kaksi lenkkiä päivän aikana. Aamulla juoksin 8,1km ja illalla itsekseni vielä 6,18km. Jalat tuntuivat edelleen hyvältä. Energiaakin riitti, kun aloitti aamiaisella ulkona parhaassa seurassa. 

Juoksukaveri aamupalalla aamuauringosta nauttimassa

Torstaina päätin juosta lenkin yhtenä ja matkaa kertyi 14,53km. Tein lenkin heti aamulla, kun lupasi lämmintä päivää ja jo aamusta oli aika hikinen lenkki. Hieman tuntui jaloissa, mutta ei pahasti ja palautuminen oli kuitenkin nopeaa smoothien avustuksella. lllalla vielä valmentamani joukkueen tytöt ottivat kaksi voittoa peleissä ja se jos mikä rentoutti :)

Alkuviikon lämmöt alkoivat olla unta vain perjantaina ja sadetta luvattiin koko loppuviikoksi. Juoksin lenkin intervallina, yhteensä 7,25km vuoroin kilometrit 5.10-4.50 minuuttiin ja vuoroin noin 6.00 minuutttiin tai vähän hitaammin. Lenkki oli hyvä pitää lyhyenä, jotta ehdin treenejä pitämään. Oli kivaa palauttavaa pelailua treenien loppupeleissä, kun tuli 5 minuuttia aivan kaatamalla. Mutta parasta oli, että kaikki tytöt nauttivat, valmentajat mukaan lukien. 

Vaikka juoksenkin mielelläni yksin, kuunnellen musiikkia, päätin lähteä lauantain lenkille Lappeenrannan Juoksijoiden porukkaan. Meitä oli vain neljä, kun moni oli juoksemassa Lappee Jukolassa tai sitten siellä vapaaehtoishommissa. Aamulla jo alkoi navakka tuuli ja muutamia kilometrejä ennen paluuta urheilutalolle, alkoi myös sataa. Sade oli vielä tuossa vaiheessa lämmintä, mutta tuuli teki sään viileäksi aika pian. Juoksimme kauniin Lappeenrannan sataman lenkin ja kiertelimme niin, että oma mittarini näytti päivän juoksukilometreiksi 13,35. Vauhti oli sopivan rauhallista, joka palautti kivasti viikon siihen astisista lenkeistä jo hieman väsyneet jalat.

Sunnuntain lenkille lähdin ajatuksella, että juoksen sen minkä jaksan, mutta max.20km, ettei koko alkuviikko mene palautteluun. Kiersin Saimaan kanavan lenkin, josta osa on hiekkatietä. Ajattelin, että saan vähän pehmeämpää pohjaa juosta välillä. Juoksin kaikkiaan 16,95km. Ei ollut enää niin kevyt lenkki. Tuntuu jo viikolla juostut kilometrit. Mutta edelleen sama euforia tulee kotiin saapuessa. 

En muista milloin olisin ollut näin rentoutunut lomalla. Olen tehnyt muutakin kuin juossut, mutta juoksu on rytmittänyt päivää ja olen saanut tehdä sitä mistä tykkään. Saa nähdä mitä Juhannusviikko tuo tullessaan. Toivottavasti ainakin lämpimän ja kuivemman sään takaisin......