Futisäidin äitienpäivä ilman jalkapalloa

Äitienpäivään heräsin kuten kaikkina muinakin aamuina. Ensimmäisenä aamupalalle ja kahvin keittoon. Yksi kerrallaan lapsoset heräili ja tuli ihanat kortit ja hieno liina, joka saa kunniapaikan ruokapöydän päädystä.

Kortit lämmittivät taas mieltä

Kun avasin sähköpostini, oli Suomen Palloliitto lähettänyt viestin - "Hei Mira! Lapsesi Elina on ilmiantanut sinut futisäidiksi". Ja itku silmässä luin perustelut! Niin kyllähän sitä aikaa menee kentällä, kentän laidalla ja taustahommissa. Mutta viimeeksi eilen nautin sydämeni pohjasta, kun näin teinityttöjen nauttivan kentällä juoksemisesta ja voiton tuomasta fiiliksestä. Palloliitto oli koonnut Futisäidin tuntomerkit...aika moni kolahtaa...

Futisäidin tuntomerkit

Tällä viikolla on jo kahtena päivänä asuttu futiskentällä, torstaina nuorimmainen aloitti korttelipelit ja keskimmäinen tytöistä piirisarjan. Eilen keskimmäinen ja vanhin tytöistä pelasi samoissa peleissä ja minä taas kentällä koko aamupäivän. Illalla piti nauttia vielä kesäisestä säästä naisten pelissä. Voi kuinka nautinkaan, kun äitienpäivänä ei tarvitse kiirehtiä mihinkään. Oman äidin luona toki käymme, mutta sinne mennään sitten kun ehditään. Pyykkiäkin oli toki pestävä, että on treenivaatteet valmiina taas alkuviikosta. 

Nyt kun sää oli lämmin, halusin olla ulkona. Olin ajatellut aiemmin käyväni juoksemassa heti aamusta, mutta vatsaongelmani pakottivat pitämään taas juoksuvapaapäivän. Päätin käyttää vapaani pihan hoitoon ja viimeisiin kevättöihin. Piha saattaa ajoittain olla vähemmän hoidettu, jos sattuu paljon pelejä samalle viikolle. Olenkin yrittänyt laittaa pihalle sellaisia kasveja, ettei joka päivä tarvitse olla pihalla. 

Toiset käyvät Äitienpäivänä ravintolassa syömässä, mutta minä nautin kiireettömästä ruoanlaitosta ja päätin tarjota tällä kertaa hampurilaisia ja lankkuperunoita. Kotitekoiset hampurilaiset menivät parempiin suihin aika vauhdilla. Iltapäiväkahvilla emme nauttineet täytekakkua vaan vohveleita kermavaahdolla ja hillolla. 

Vohvelit kermavaahdolla korvasi äitienpäiväkakun

Ohje vohveleihin:

n 4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1rkl sokeria/vaniljasokeria

ripaus suolaa

4dl maitoa

1 muna

n. 1dl öljyä

Sekoita jauhot, l.jauhe, sokeri ja suola kulhossa. Lisää maito, muna ja öljy hyvin sekoittaen. Anna seistä n.20minuuttia. Tällä ohjeella tulee noin 10-12kpl. Itse teen aina vähintään 1 1/2kertaisen taikinan, kun syöjiä on monta. Ei näy enää noita tuolla pöydällä....

 

Iltapäivä menikin Leijonien peliä jännittäen. Ennen kuin minusta tuli futisäiti, harrastin jääkiekkoa. Se on edelleen lähellä sydäntäni, vaikka futis onkin vienyt minut mennessäni. Nyt kun Äitienpäivä on jo illassa, voin istahtaa sohvalle ja nauttia noiden neljän rakkaan lapseni seurasta ja suunnitella tulevaa futiksentäyteistä viikkoa. 

Olen siis äiti, futisäiti, oli juhlapäivä tai arki. Rakkaudesta lapsiin ja lajiin <3