Hyvä juoksuviikko takana

Kyllä se vain on niin, että hyvät fiilikset lisää hyviä fiiliksiä - ja toki päin vastoin.

Viime viikko piti sisällään kaksi päivää töiden vuoksi kotoa poissaoloa, mutta se ei haitannut. Lähinnä se vaati suunnitelmaa, miten saada viikon tavoitellut juoksukilometrit täyteen.

Kun työpäivä alkaa klo 9 kokouksella ja tiedät sen päättyvän klo 17.30 ja siihen vielä klo 19 illallinen, täytyy sen päivän juoksu suorittaa aamulla. Aamuvirkulle ihmiselle tuo klo 6 ei sinänsä ole paha aika herätä, mutta aivoni ovat enemmän aamutoimeliaat, kuin kehoni lihakset ;) Juoksemista auttoi vieras ympäristö, kun kaikki paikat oli uusia, eikä ennalta tiennyt milloin mikäkin maamerkki tulee - pystyi vain juoksemaan ja katselemaan maisemia. Ja parasta oli oikeasti sulat tiet, mitä ei vielä silloin kotona ollut. Illalla onneksi ehdin käväisemään kylpylässä ennen illallista - lihashuoltoa huomaamatta.

Kaikkiaan viime viikolla kertyi 65 km juoksua. Nyt kun juoksu tuntuu taas niin taivaalliselta ja jalat vain rullaa, niin millähän saisi tuon lihashuollon sujumaan yhtä vaivatta? Että se osaa olla työlästä, jo pelkästään sen ajatteleminen ;) Tälle viikolle voisikin asettaa tavoitteeksi juoksukilsojen lisäksi lihashuollon, ainakin kahtena iltana... se on oikeasti ihan mieletön saavutus, jos tuon toteutan....

Sykevyö on jäänyt jo lähes kaksi kuukautta sitten pois käytöstä - en oikeastaan saanut siitä mitään irti - nyt kuuntelen kehoa, jos tuntuu hyvältä, niin miksi pitäisi pitkälläkään lenkillä juosta hitaammin? Eilinen 22km lenkki meni n. 5.50/km keskivautia, vaikka välillä yritinkin hidastaa (ensimmäisellä 10 km:lla taisi tulla kolme kilometrin pätkää yli 6.00/km). Pohdin lenkin jälkeen, että jos olisin pitänyt sykevyötä, olisin seurannut sykkeitä ja ahdistunut. Minulla on aina ollut korkeat sykkeet ja ehkä siksi luontaisesti lopetin niiden seuraamisen - paljon parempi mennä kehoa kuunnellen!

Kyllä tuolla säälläkin on merkitystä siihen miten juoksu kulkee - aurinko ja orastava lämpö saa mielen kohoamaan taivaisiin ja sitä myötä askelkin on kevyt (vrt. jäätävät tiet, 25 asteen pakkanen, sohjoiset tiet...). Ja sen valon tuoma yleinen energian lisäys mieleen ja kehoon - kesä tervetuloa!!!

Tämä viikko vielä treenaillaan tavoitteena 70km ja sitten ensi viikosta lähtien jo kevennellään kohti Rooman reissua... vähän jo taas alkaa kutkuttamaan ajatus numerolapusta :)


Aurinkoista pääsiäisviikkoa!!!!