Hyvin kulkee valmentaja!

Taas on yksi treeniviikko takana ja kilsoja taivallettu kymmeniä. Ensimmäinen treeniviikko viidellä juoksulenkillä sujui hyvin. Yhden kerran jouduin juoksupäivää vaihtamaan. - Kun herää aamulla klo 5 ja töiden jälkeen klo 16 hakee yhden lapsista treeneihin, ei vain jaksa juoksuksi pistää, vaan pakko oli tyytyä kävelyttämään koira ja ei kun juoksutreeni toiselle päivälle. 

Valmennukseni ensi kesää varten...

Homma menee niin, että Takomotrainingin valmentaja Miitri laittaa Coach4pro-ohjelmaan 2-3 vkon treenit valmiiksi ja minä sitten yritän hoitaa treenit oman arjen ohella. Kun olen päättänyt sieltä Nuorgamista Helsinkiin selvitä omin jaloin tulevana kesänä, niin minähän noudatan ohjelmaa. Nyt kun kilsoja lisääntyy näinä viitenä lenkkipäivänä, täytyy ryhtyä suunnittelemaan myös enemmän ajankohtia milloin päivän juoksun suoritan.

Juoksuohjelma kulkee kätevästi aina taskussa Coach4Pro:lla

Onneksi on vaihtoehtoja:

- aamulla ennen töihin lähtöä (ennen lasten heräämistä itseasiassa, eli n. Klo 5.45 startaten)

- aamulla osa, toinen töiden jälkeen (sopii sellaisiin aamuihin, kun ei vaan jalat kanna ja tuntuu, että on 100kg puntit jaloissa)

- juosten töihin ja takaisin kotiin (tässä vaihtoehdossa täytyy koira ulkoiluttaa erikseen)

- lasten treenien aikaan (onnistuu kahden nuoremman kanssa, isompien tyttöjen kanssa olen itse samalla kentällä)

- viikonloppuna sitten nautiskellen, jos viikolla menee puurtamiseksi ;)

Välillä on jätettävä vapaapäivänä aamu-unet vähemmälle ja suunnattava päivän juoksuille

Olen tavannut valmentajani kerran livenä, viime kesänä Keuruulla puolimaratonilla, kun olimme jäniksinä. Sen jälkeen on homma toiminut täysin viesteillä. Valmentaja näkee kilometrit, vauhdit ja juoksuanturin analyysit automaattisesti, mutta yhtä tärkeä, jos tärkeämpikin osa on säännölliset fiilisraportit. Niissä täytyy olla rehellinen. Olen kertonut, kun homma on tuntunut raskaalta ja on vain pakko ollut syksyllä pitää ylimääräinen vapaa, ettei kroppa krakaa henkisen taakan alla. Ja mikä parasta, tsempit on aina tullut valmentajalta, usein pelkkä "peukku" riittää ja pieni kommentti vielä täydentää.

Tässä tämän viikon fiilikset:

Melko ihana talvinen vko ollut. Pakko ollut juosta nastalenkkarit jalassa ja jostain syystä saan oikean jalkani varpaaseen hiertymän, mutta sehän on vain hyvää treeniä ensi kesää varten ;) Juoksulenkit olivat yleisesti ottaen ok. Torstaina sain mahtavaa boostia, kun tapasin ensi kesän juoksukavereita lehdistötilaisuudessa Helsingissä. Homma jotenkin konkretisoitui ja tuli sellainen hytinä, että pois edestä risut ja männyn kävyt...

Aamuisin juokseminen on edelleen aika tahmaista, mutta joo, menee nekin, kun kuuntelee hyvää musaa tai radiokanavaa. Koira tykkää, mutta sillekin on pakko ollut opettaa juoksuhousujen ja farkkujen ero. Farkut=menossa töihin, verkkarit/juoksutrikoot=lenkille. Koira ei nimittäin malta pysyä nahoissaan, kun menen aamulla vaatehuoneeseen, eli nykyään vaatehuoneen ovi on levällään, jotta koira näkee mitkä vaatteet puen...

Tällä fiiliksellä tämä viikko ja kohti ensi viikkoa! Toivottavasti ei niin kovissa pakkaslukemissa, kuin on luvattu vaikka ei sekään minua hidasta ;)

Päivän lukemat, aika vähältä ajalta tuntuu, kuukaudet tuntuu pidemmältä, kuin noin päivinä esitettynä....

Päiviä jäljellä starttiin...