Lauantaina juostaan naapurissa (Joutsenon Kullervo maraton)

Maratoneista tuli Tukholman käyntien jälkeen koko perheen reissukohteita  - äiti juoksee, muut lomailee. Suomessa en ole siis aiemmin kokonaista maratonia juossut, en oikeastaan tiedä edes miksi. Jossain vaiheessa en löytänyt itselleni mieleistä tapahtumaa lähinnä ajankohdan vuoksi.

Jo useamman vuoden ajan olen kuullut vain kehuja Joutsenossa juostavasta Kullervo maratonista. Tänä vuonna päätin lähteä tuonne lähes naapuriin juoksemaan. No onhan sinne matkaa 16 kilometriä, mutta verrattuna Barcelonan tai Rooman maratonin osallistumiseen, lyhyehkö tuo välimatka on.

Joutseno on varsin nopea reitiltään, nousua on lähinnä heti alussa ja sen jälkeen tullaan kiertämään 13 kilometrin lenkkiä varsin mäettömällä reitillä. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on enemmänkin puolimaratonilla, maraton ei ole vetänyt ainakaan vielä samaa määrää osallistujia. Lähtö on klo 11, mutta se joustaa tarvittaessa. Ensimmäiset halukkaat, jotka käyttävät enemmän aikaa matkalla, voivat lähteä jo klo 9 liikkeelle. Onneksi oma lähtö on hieman myöhemmin- aamulla pitää huolehtia kaksi lapsista yleisurheilukisoihin ja vanhemmat tytöt viedä kouluun myyjäistuotteineen. 

Valmistautuminen on ollut haastavaa, kun ei ole jännitystä lisäävää pakkaamista ja pientä paniikkia koko perheen tavaroiden muistamisista. Ja ei ole sitä lennolla istumista, joka on muuten mukavaa kesken kovimman tankkauksen. Keho turvonneena ja nestettä nauttien kolmen-neljän tunnin lento on ollut ajoittain maratonmatkan vaativin vaihe.

Tänään heräsin todellisuuteen, että sitähän pitäisi alkaa tankkaamaan huomenna. Aiemmin se on hoitunut lähinnä pastaa ja leipää reilummin nauttimisella. Nyt kun olen noudattanut gluteiinitonta ruokavaliota, ei työpäivän aikana niin helposti saakaan pastaa, jollei tee itse. Huomiseksi varustauduin tekemällä leipäkoneella leipää itselleni. Maltoa olen myös laittanut juotavaksi, se on helpompi tapa lisätä hiilihydraatteja tankkausvaiheessa ilman suoliston tukkeutumista. 

Hiilihydraatteja tulossa tankkausaineeksi

Huomenna vielä mennään lenkille - Takomorunnersin porukkalenkki ja sen jälkeen lihaksia huoltaen kohti lauantaita. Oikeastaan odotan jo lenkille pääsyä, kun yli viikko on väliä edelliseen lenkkiin sairastelujen vuoksi. Lauantai mennään vanhoilla lenkkareilla, kun uusia en sittenkään ehtinyt ajaa sisään. Saavat siis odotella pidempään koitokseen. 

Vanhoissa vara parempi...

Lauantaina sitten raporttia, onnistuinko vai en....