Levänneenä lomalta

Nyt täytyy myöntää, että kolmen viikon loma tuntui pitkältä. Kun ei tullut säntäiltyä reissusta toiseen, vaan pääsääntöisesti vietettyä aikaa kotona, ehti nauttia kodista ja liikunnasta omaan tahtiin. Loman juoksusaldo, 174 kilometriä, olisi voinut olla suurempikin, mutta oksennustauti paholainen iski Juhannusaattona, juuri kun minun piti lähteä pitkälle lenkille kavereiden kanssa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että juoksu tuntuu nyt helpolta ja palautuminen on nopeaa.

Tänään meillä oli ensimmäiset Takomorunnersien yhteislenkit useammalla paikkakunnalla samaan aikaan. Minä olen yhtenä yhteislenkkien vetäjänä täällä Lappeenrannassa. Nyt sattui varmaankin huono viikonloppu yhteislenkkien aloitukselle, kun oli paljon erilaisia tapahtumia. Monet olivat kisailemassa eri puolilla Suomea tai sitten menojalka vispasi festareilla. No, ensi kerralla sitten uudella yrityksellä.

Takomorunners kimppalenkin vetäjä uudessa paidassaan Lentokentän lenkin alussa

Minä pidän yksin juoksemisesta, saan tuulettaa päätä ja kuunnella hyvää musiikkia samalla kun taivallan menemään. Useimmiten minulla on radio päällä ja joskus olen kuunnellut myös valmiita soittolistoja netistä. Viimeisen vuoden aikana olen käynyt enemmän myös porukkalenkeillä tai juossut jonkun kaverin kanssa. Ehkä minulla oli aluksi vaikea keskustella juostessa. En välttämättä ollut kovinkaan paljon hengästynyt, mutta minun oli vaikea rytmittää henkitys niin, että pystyin keskustelemaan samalla. Olen tutustunut porukkalenkillä uusiin ihmisiin ja se on varmaan juuri se yksi niiden tarkoitus. Toisaalta myös toisten tsemppaaminen on mahtavaa noissa ryhmissä. Porukkalenkit tuovat vaihtelua ja moni saattaa rohkaistua myös mukavuusalueen ulkopuolellekin muiden innostamana. 

Tämä viimeinen viikonloppu ennen töihin paluuta on mennyt kaikin puolin urheilun merkeissä. Juoksun lisäksi sain olla taas hienojen tyttöjen seurassa jalkapallopeleissä sekä iltaisin olemme katselleet EM-pelejä omien tytärten kanssa. Nautimme lauantai-iltana oikein hyvän palauttavan iltapalan piknikin merkeissä olohuoneen lattialla, samalla kun katsoimme televisiosta Saksa-Italia peliä. Laatuaikaa parhaimmillaan! Ja tänäänkin ilta päättyy jalkapallon seuraamiseen. 

Vielä ei malta mennä nukkumaan...

Huomenna aamulla kellon soidessa alkaa valmistautuminen sähköpostin siivoamiseen - kysyy istumalihaksia, kun niitä lukemattomia viestejä käy läpi. Illalla pienelle lenkille ja siitä se arki taas omalta osaltaan alkaa. Onneksi on kuitenkin aina jotain mitä odotella - toiset odottavat lomaa, minä seuraavaa tapahtumaa. Ehkä alkaa jo tuolla mielen sopukoissa olla jo jotain muitakin tapahtumia 15.7. jälkeenkin ;) 

Te, joilla lomaa on vielä jäljellä tai vasta edessä päin - nauttikaa ja levätkää! Huoltakaa kehoanne, se kiittää kyllä taas arjen keskellä.....