Pyykkipäivä on joka päivä.....

Tällaisessa perheessä pyykkiä riittää, eikä pyykkihommat ole niistä mukavimmista kotitöistä. Kun kaikki perheessä harrastavat ja liikkuvat runsaasti, tulee ihan peruspyykkiäkin ihan kiitettävästi. Tällä viikolla vielä normi pyykkivuoren lisäksi on tullut pyykkiä petivaatteista huoneiden vaihdon vuoksi, talvivaatteista lämmenneen sään vuoksi ja vielä lisäksi jalkapalloliivit joukkueelta, kun kastuivat eilen enkä ehtinyt niitä laittaa kuivumaan.

Jo se pohja alkaa häämöttää

Oli meillä joskus kuivausrumpu, mutta eihän sitä tullut käytettyä. Tuli tämän talon mukana ja ehkä pari kuukautta käytin ja sitten se olikin lähinnä vauvan hoitopöytänä. Veihän se tilaa ja sähkönkulutustakin mietin. Nykyään laitetaan pyykit narulle ja narulta pinoon ja kaappiin. Kyllä, huomasit varmaan, että meillä ei silitetä! Huomasin senkin olevan turhaa hommaa - vaatteet on päivän päällä ja löytyy taas kiertokulun seuraavasta vaiheesta. Olen joskus kuullut silittämisen suojaavan vaatetta likaantumasta...hmmm. ei päde ainakaan meillä. Kyllä ne sinapit, nurmikot ja ruokalistat niihin tarttuu vaikka miten olisi silitetty.

Lattialämmitys auttaa kuivatuksessa

Mutta jotain pyykkäykseen liittyvää odotan! Että lumet on pois ja pyykit kuivuu ulkona. Voin jo haistaa sen raikkaalle ja puhtaalle tuoksuvan pyykin.....