Maratonviikko edessä, hyvä hetki muistella Ston maratonia viime syksyltä

Niin, ensi sunnuntaina pitäisi kuudes maratonini olla takanapäin. Vielä ei jännitystä ole, mutta kunhan aloitan kevyen tankkaamisen ja tavaroiden pakkaamisen tulee se kiva pikku jännitys varmasti tälläkin kertaa. Edellinen maraton oli syksyllä Kroatiassa, Ston Wall marathon. Kokemus oli huikea, eikä vähiten niiden järkyttävien mäkien vuoksi. 

Rataprofiili
Maraton alullaan ja muureilla vielä jaksoi hymyilyttää

Onneksi sää oli pilvinen viimeistä kahta kilometriä lukuunottamatta. Koko alkuloman Kroatiassa oli yli 30astetta lämmintä, mutta sunnuntaina verhot avatessani olin onnellinen, pilvet ja pieni sade auttoi viilentämään ilmaa. Maratonin aikana lämpötila kyllä kohosi aamuisesta jonkin verran ja sellaisesta trooppisesta "lehmän henkäyksestä" sai nauttia ajoittain liiankin kanssa.

Yövyimme perheen kanssa huvilassa, jossa oli oma allas ja voi kuinka se tuntuikaan hyvälle maratoniltana. Kaikkiaan, voin suositella Kroatiaa matkailukohteena ja jos haluaa vähän erilaista ympäristöä, niin Ston on siihen oiva paikka. Maratoniin osallistuneet saivat perinteisen paidan lisäksi paikallista suolaa ja pullon viiniä. Viinin korkkasin muutama viikko sitten, aivan kuin merkiksi lähestyvästä seuraavasta juoksustani.

Maratoniin osallistuneet saivat kivan muiston :)

Maratonista on tullut perheen matkakohteen valintakriteeri - valitaan maa ja etsitään ajankohtaan sopiva maraton... kätevää, perhe matkalla ja äiti juoksemassa ;)

Kohta saa taas aloittaa luvan kanssa syömään hiilihydraatteja - valmistauduin siihen jo tänään, kun esikoinen leipoi mokkapaloja. Ja oli hyviä! Kuten ohjeesta huomaa, sitä ohjetta on joskus aiemminkin käytetty. Mummolta saatu ohje ja onnistuu muuten aina!

Mokkapalat mummon takuuvarmalla ohjeella

Mitähän sitä muuta hyvää saisi syödäkseen ensi viikolla.......