Uusi vuosi ja uudet kujeet

...tai ei ehkä sittenkään.....

Puolentoista vuoden päästä ollaan jo juoksemassa pohjoisesta etelään. Nyt kalenteri täyttyy työn ja perheen menojen lisäksi juoksutreeneillä. Vaikka ulkona mittari näyttää -25C sujuu juokseminen oikeilla varusteilla hyvin. Eilen kotiin tullessa juoksija näytti tältä...

Tällä hetkellä kilometrejä viikossa tulee 55-70 ja kevään aikana on niitä lisättävä. En ajattele vauhtia vielä ollenkaan, vaan juoksen siten, että tuntuu hyvältä. Ja hyvältä on tuntunut - aina kun lenkiltä tulee kotiin, on olo euforinen ja niin sen pitääkin olla, että sitä jaksaa tehdä.

Kalenteri on ajoittain sen verran täynnä, että täytyy puntaroida, onko järkeä lähteä juoksemaan. Jos olo on yhtään stressaantunut tai väsynyt, jätän lenkin väliin ja menen mieluummin levänneenä ja silloin pidempään. Joululomalla oli aikaa juosta ja saada aikaan flowtila ja uskon, että hyvällä suunnittelulla sitä pystyy jatkamaan myös hektisessä arjessa.

Vaikka tavoite 2017 kesällä onkin hurja, en halua tehdä juoksemisesta työtä. Palkkatyö minulla on ja juokseminen on minulle täysin rentoutumiskeino. Seuraava lyhyemmän tähtäimen tavoite löytyy huhtikuulta ja Rooman maratonista. Siellä voisi testata hieman kovempaa vauhtikestävyyttä ja yrittää haastaa itsensä uuteen ennätykseen (joka ei mitenkään kova ole tällä hetkellä). Stonin maratoni syyskuulta on tuoreessa muistissa, mutta ne mäkiset maastot on täysin erilaiset kuin Roomassa tulee olemaan.

Nyt kotiaskareisiin, että pääsee juoksemaan tuonne -24C pakkaseen.