Vuosi ennen starttia ja erilaista kesälomaa

Iijoki kauneimmillaan - juoksu kulki hyvin, kun oli maisemia mitä ihailla

Näissä maisemissa on ollut ilo taas juoksulenkkejä tehdä kolmena päivänä. Maanantaina starttasimme kotoa ja käväisimme Mikkelissä yhden lapsemme jalkapallopeleissä. Valmentajakin oli tyytyväinen kevätkauden viimeisiin peleihin. Tasapelin ja voiton jälkeen voimme kaikki nauttia ansaitusta parin viikon tauosta.

Pelien jälkeen alkoikin sitten matka kohti mökkiä. Olimme perillä hieman ennen kahta yöllä. Mukaan oli otettu kaikki perheen eläimetkin, joten meni aikaa ennen kuin pääsi nukkumaan. Piti huolehtia eläimet omille paikoilleen - kissat grillikatokseen ja pupu sai nukkua ensimmäisen yön koirien häkissä autossa.

Meidän perheessä mökille lähtevät kaikki, myös eläimet. Perheen kääpiökani asustaa lehtikompostikehikosta tehdyssä häkissä

Pieni yöpala ja kaikki olivatkin valmiita nukkumaan.

Tiistain sää ei ollut kovinkaan houkutteleva, mutta iltaa kohden sää selkiytyi ja oli hyvä lähteä lenkille. Jalat eivät oikein kantaneet. 11 kilometriä tuntui maratonilta, mikä johtui varmasti edellisen päivän autossa istumisesta. Olisi varmasti ollut hyvä palautella käymällä uimassa, mutta en kyllä rohkaistunut menemään edes saunasta. Palauttelin lukemalla kirjaa ja pelailemalla lasten kanssa.

Lomalla ehtii tehdä muutakin kuin juosta :)

Keskiviikko toisti aika paljon tiistain säätä. Lähdin alkuillasta Mandin kanssa lenkille ja päätin kiertää lenkin, jossa se saisi juosta vapaanakin, niin saisimme molemmat nauttia lenkistä vielä enemmän. Olimme puolivälissä suunniteltua lenkkiä, kun kuulin ensimmäiset jyrähdykset. Kun ukonilma tuntui tulevan lähemmäksi, lisäsin hieman vauhtia. Vasta loppuvaiheessa huomasin rintaman menevän sivulta ohi. Juoksupaikkani oli sen verran ukkosherkkää aluetta, etten uskaltanut lähteä pidemmälle kiertämään vaan tyydyin 11 kilometrin lenkkiin.

Aina innokas juoksukaveri, kohta 7-vuotias seropi-Mandi
Kanavan varrella, hevosten juoksubaanalla oli mahdollisuus päästää Mandikin vapaana juoksemaan

Tänään torstaina olikin jo heti aamusta lämmin ja aurinkoinen sää. Päätin käydä lenkillä ensi kesän juoksureitillä - 4-tiellä Iin keskustan kohdalla. Kiersin pienen lenkin ja päädyin Iin urheilukentälle, jossa muu perhe odotteli palloa potkimaan. Liian vähän oli nestettä mukana, huomasin sen kyllä jo heti alkumatkasta. Mökillä, missä ei ole juoksevaa vettä, ei vain muista juoda säännöllisesti. Pitäisi olla se pullo koko ajan saatavilla, kuten töissä on.  Pari kuvaa piti ottaa muistoksi, jotta voi sitten vertailla ensi kesänä....

Lähellä Iin keskustaa, 4-tien laitaa hölkkäilin tämän päivän lenkillä
Iissä liikenneympyrää lähestymässä

Niin, vuoden päästä pitäisi olla aika yksinkertaiset lomasuunnitelmat. Juokse, juokse ja juokse. Pohdin tänään sitä juostessani. Missä vaiheessa pää alkaa sanomaan vastaan, vai tuleeko sitä ollenkaan. Onko fysiikka se joka ensin pistää vastaan vai voiko hyvällä valmistautumisella ja hyvällä lihashuollolla ehkäistä näitä jo ennalta. Vuosi on pitkä aika tai sitten toisaalta taas ei, pitkä aika pohdiskella ja sitten taas lyhyt, kun miettii aikaa valmistautua. Onneksi en ole etukäteen asioista paniikkia ottava luonne. Niillä mennään mitä sillä hetkellä on....

Tänään olin rohkea - heitin talviturkin. Ei se kyllä lämmintä ollut, mutta palautti lihakset kivasti.

Lihasten palauttelua Illinsaaressa

Huomenna sitten suunnataan kahden vanhemman neidon kanssa kotiin, jotta pääsevät lauantaina pelaamaan. Huomenna aamulla ehtii kuitenkin hyvin vielä pienen lenkin heittää näissä rentouttavissa maisemissa.

Hyvä hiekkapohja juoksemiseen, niin hevosten kuin ihmisten...

Ensimmäinen Takomorunners-yhteislenkki olisi sunnuntaina. Toivottavasti huomenna kotona odottaa postipaketti, jossa olisi lenkinvetäjän paitani. 

Helteistä viikkoa kaikille!!!