Helmikuun kuulumiset

Helmikuun alku on ollut todella vauhdikasta sekä samanaikaisesti flunssantäyteistä aikaa. Olimme alku viikosta lapsieni ja kahden pikkusiskoni kanssa Ruotsinristeilyllä. Toimin yksin neljän lapsen huoltajana ja menoa ja meininkiä riitti.

 

Risteilyllä esiintyi Titi-nalle ja tyttäreni omatoimisesti meni laulamaan osaksi esitystä. Havahduin risteilyllä siihen miten iso ja reipas tyttö minulla oikein onkaan. Heti kun kotiuduimme risteilyltä tähän perään minulla on kolme lähiopetuspäivää koulua johtamisen opintoja Tikkurilassa ja sunnuntaina tyttäreni 4-vuotissyntymäpäivät. Samanaikaisesti olen ollut itse kipeänä ja antibioottikuurilla flunssan ja nielutulehduksen ansiosta. Tämä sama tauti on nyt tarttunut erityisesti Jereen, ja kaikista pahiten vaikuttaa hänen uneensa. Viime yöt ovat olleet vähäunisia lapsen rohisevan yskän takia. Saimme Jerelle onneksi taas antibiootit korvatulehdukseen ja toivotaan, että tämä tauti lähtee vähitellen paranemaan koko perheen osalta.

Kaiken tämän puuhan keskellä kirjoitan tätä tekstiä junassa todella väsyneenä. Kuitenkin olen todella innoissani koulupäivistä, sillä sai taas tavata upeita persoonia eri aloilta ja saatiin loistavia keskusteluja aikaiseksi. Tällä viikolla opinnot ovat käsitelleet muutoksen johtamista sekä voimavarojen johtamista organisaatiossa. Olemme keskustelleet paljon arvoista, yrityskulttuurista, innostumisesta ja sisäisestä motivaatiosta. Olen todella innoissani näistä päivistä ja odotan varsinaisen opintovapaan alkua innoissani. Pohdimme seuraavan kymmenen vuoden päästä poistuvia ja pinnalla olevia ammatteja sekä tarvittavaa osaamista. Itselleni kaikista vahvin osaaminen on muutoksen johtaminen päivittäisjohtamisen tasolla, johon oli helppo antaa käytännön esimerkkejä työelämästä.

Viikon päästä vietämme tyttären lastenkutsuja, joten synttäritunnelmia luvassa ensi viikolla. Sen sijaan hiihtolomaviikolla suuntaan lasten kanssa yksin Vuokattiin, joten kerron vasta tuon reissun jälkeen yleisesti lasten kanssa yksin matkustamisesta ja parhaista vinkeistä. 

Paljastan jo tässä vaiheessa, että maalikuussa blogini keskittyy täysin lukijoiden toivomiin aiheisiin, joita on tullut esille opinnäytetyöprosessin myötä. Maaliskuussa äitiyslomani loppuu ja jään virallisesti opintovapaalle. Tämä tarkoittaa sitä, että molemmat lapset menevät pienillä tunneilla päiväkotiin ja pystyn työstämään blogia ja opintoja eri resursseilla ajallisesti. Kivoja juttuja luvassa – en malta odottaa.

Kun tieto Starbox-sivuston lopettamisesta tuli julki, päätin melko pian, että lopetan bloggaamisen sivuston lopettamisen myötä. Tämä on ollut mielenkiintoinen vuoden mittainen oppimisprosessi, mutta haluan jatkaa elämääni ilman blogia. Haluan nauttia elämästä juuri tässä hetkessä ja elää ilman painetta jakaa kaikkea kokemaani.

Kaiken touhun ja puuhan parissa mietin kuitenkin jo tulevaa kesää ja sitä fiilistä, kun tehtävät ovat tehtynä. Tiedän jo nyt, että olen ensi kesän kokonaan vapailla kotona lasten kanssa kerrytettyjen lomapäivien ansiosta. Tätä mielikuvaa ja hellesäitä kohden mennään, paljon töitä edessä mutta nautin joka hetkestä. Myös työelämään palaaminen yli vuoden jälkeen on aivan ihanaa, en olisi uskonut alun perin, että pystyin olemaan näinkin kauan pois töistä. Can’t wait!