Suuri muumiristeily

Olimme perheen kanssa joulukuun alussa Ruotsinristeilyllä Silja Serenadella, joka osoittautuikin yllättäen suureksi muumiristeilyksi. Olin siirtänyt risteilyajankohtaa varatessa jo muutaman kerran, joten en etukäteen ollut huomannut, että kyseessä oli teemaristeily. Mietittäessä reissuvaihtoehtoja lasten kanssa olemme hyvin usein valinneet risteilyn, jossa riittää paljon puuhaa lapsille saman kato alla. Pienin lapsista Jere oli vain kolmeviikkoinen, kun suuntasimme ensimmäisen hänen kanssaan risteilylle. Laivalla on otettu kaikki lapsien tarpeet huomioon, etenkin leikkitilassa. Olen reissannut lasten kanssa paljon ja kaikki on mennyt aina todella hyvin. Keväälle onkin suunniteilla muutama reissu, johon suuntaan ihan yksin lasten kanssa. 

Laivareissulta tyypillisesti odotetaan hyvää ruokaa, lepoa, leikkiä ja tanssia. Meidän reissu sisälsi kaikkea näitä ja ennen kaikkea lepoa ja leikkiä. Yllätyin kuinka tyttäreni rakasti yhtä paljon tanssimista kuin minä, täten ensimmäisenä iltana aika kului kuin siivillä ja tanssimme yökerhossa noin 22.30 asti miesväen jo nukkuessa hytissä. Sen sijaan toisena iltana nukuimme kellon ympäri koko perhe ja nipin napin kerkesimme aamiaiselle nukuttuamme jopa hieman pommiin ennen laivan saapumista Helsinkiin.

 Ihastuin etenkin joulutunnelmaan sekä upeisiin valoihin. Upein otos koko reissuta oli mielestäni tämä promenaadin akrobaattiesitys.

 Muumiristeilyllä kaikki ohjelma rakentui erilaisiin muumiesityksiin, leikkitilassa oli muumeja tavattavissa sekä uudistuneessa Starlight-yökerhossa oli useampi muumishow koko risteilyn aikana. Pienempi lapsista Jere ei vielä oikein muumeista ymmärtänyt mutta tytär oli aivan innoissaan halaamassa muumeja joka käänteessä. Oli ihana huomata kuinka innoissaan tytär oli risteilyllä ja ystävystyi helposti muiden lasten kanssa.

Olen luonteeltani hyvin suunnitelmallinen, niimpä olin etukäteen selvittänyt lapsiystävällisen kohteen Tukholmasta, jonne suuntaisimme toisena päivänä - toisin kävi. Olimme hetkessä eläjiä ja pelkkä oleilu vei voiton, joten päivä kului nopeasti laivan poreissa ja leikkitilassa. Kävimme koko perhe uimassa puolivuotiasta poikaa myöden. Molemmat lapset ovat kovia vesipetoja, joten laivan kylpylätila oli erittäin mieluinen ajanviete. Toisinaan on ihan hyvä vaan olla ja rentoutua yhdessä perheen kanssa jatkuvan juoksemisen sijasta. Mukava reissu ja helppoa perhelomaa irti arjesta. Armollisuutta itselle ja perheelle myös näin lomalla. Lukuisten hyvien risteilykokemusten myötä en voi muuta kuin todeta; helppoa ja edullista lomaa laivalla, pian taas uudestaan.