Perhelomaa Rukalla

Kaiken kaikkiaan tämä noin viikon reissu Rukalle oli täysin hetken mielijohde. Jouluaattona tuli puheeksi, että äitini lähtee perheineen Rukalle, joten miksi emme mekin. Hetkessä saimme järjestettyä miehen työt ja muut menot siten, että pääsimme reissuun. Tavaraa oli todella paljon neljällä hengellä ja koiralla. Kaiken kaikkiaan kun melkein jokaiselle otti laudat, laskettelusukset, monot, hiihtovehkeet, pulkat, parit rattaat jne., lähdimme reissuun peräkärrin kera.  

Olen mieltänyt äitiysloman oikeaksi lomaksi, tai siten ainakin siihen suhtaudun. Minulla on kerrankin aikaa matkustella ja nauttia elämästä täysillä perheeni kanssa. Tähän vaikuttaa mielestäni puhtaasti oma asenne ja uskallus lähteä lasten kanssa mihin tahansa. Minusta lasten kanssa on jopa helpompaa olla reissun päällä kuin kotona; aika kuluu kuin siivillä, lapset saavat uusia virikkeitä ja kokemuksia sekä kiukuttelua ja turhautumista on paljon vähemmän. Olen itsekin paljon paremmalla tuulella reissussa kuin kotona ollessa. Yleensä suhtaudun myös kaikkiin lomiin some-vapaana vyöhykkeenä, jolloin tulee keskityttyä vain perheeseen.  

Koko päivän automatka sujui kohtalaisen hyvin viihdyttäen pienempää lelujen kera, teimme kasi nopeaa pysähdystä koko ajomatkan aikana. Lisäksi minulla oli dvd-soitin kahdella näytöllä, joten muutamaa dvdtä vaihtelin reissun aikana. Olimme ilta kahdeksan maissa perillä Ruka-tunturin läheisyydessä. Olen totuttanut molemmat lapset istumaan autossa pienestä pitäen ja se onkin meillä suosituin paikka päiväunille, joten suhteellisen hyvin meni automatkat molempiin suuntiin.

Ensimmäiset neljä päivää vietimme keskenämme ja viimeiset kaksi päivää yhdessä äitini, äitini miehen ja kahden pienimmän siskoni kanssa. Ensimmäisenä neljänä päivänä kävimme porotilalla, ajelimme lasten moottorikelkkaa, kävimme Angry Birds-puistossa ja vietimme aikaa Rukan Family Parkissa opettaen tytärtä laskettelemaan. Viime vuonna otimme ensi laskuja mutta nyt varsinainen laskettelutaito tuli hetkessä ensin itse opettaen ja tämän jälkeen mieheni opissa. Lisäksi Family Park tarjosi leikkipaikan, tuubimäen ja erilaisia lapsille suunnattuja harjoittelumäkiä. 

Aloin ihmettelemään päiven kuluessa kiukuttelun takia mikä pienempää lasta oikein vaivaa, kun hän on luonteeltaan yleensä niin aurinkoinen. Epäilin hampaita ja annoin särkylääkettä ensihätään. Tämä ei kuitenkaan auttanut, joten keskellä yötä lädettiin Ruka-tunturin päivystävälle lääkärille sillä nukkumisesta ei tullut yhtään mitään. Selvisikin hyvin nopeasti, että syynä oli korvatulehdus ja antibiootti-kuuri lääkkeeksi. Onneksi lääkkeen myötä sai heti helpotusta, ja kiukut hävisivät pikku hiljaa. 

Viimeiset kaksi päivää reissussa sain äidiltäni hoitoapua lasten kanssa. Toiseksi viimeisenä päivänä pääsin rinteeseen laudalla siskojeni kanssa. Lisäksi kävimme samana päivänä hiihtämässä vanhemman siskoni kanssa. Itselläni olikin hiihtämisestä aikaa tovi - yli 10 vuotta. Hurahdin lajiin täysin näin aikuisiällä. Siskoni on super lahjakas urheilija monessa lajissa, joten minun teki todella töitä pysyä hänen perässään. Aivan huikea laji ja mitkä maisemat! Sillä aikaa mieheni lasketteli tyttären kanssa pienemmissä lasten rinteissä.

Viimeisenä päivänä ja myöskin vuoden 2018 vuoden viimeisenä päivänä pääsimme mieheni kanssa kahdestaan avantouimaan Kuusamon Tropiikin saunalle. En ole uskaltanut aikaisemmin mennä avantoon kokonaan - nyt tein sen. Tähän vaikutti ehkä se, että suurin osa muista saunojista oli ulkomaalaisia. Jos espanjalaisetkin uskaltavat niin kyllä minunkin täytyy. Oli hyvin eksoottinen ja hauska saunahetki erilaisten kulttuurien ympäröimänä 

 

Suositukset lapsiperheille Ruka-tunturilla

  • Lammintupa : jääcarting, porofarmi, huskyfarmi, lasten moottorikelkat vuokrattavissa, sijainti hiihtoladun varrella
  • Family Park Ruka : tuubimäki, leikkipaikka, pieniä rinteitä taikamatto-hisseillä 
  • Kuusamon Tropiikki : uudistettu kylpylä, avantouinti-mahdollisuus, Angry Birds-puisto

Huikea vuoden vaihde, lupasin itselleni seuraavaa;

Keskityn perheeseen, opintoihin, treenaamiseen sekä terveelliseen ruokaan.

Seuraavassa postauksessa pohdin isojen unelmien tavoittelua ja sitä, miten olla jo kiitollinen jo siitä mitä on saavuttanut. Näihin ajatuksiin ja pohdintoihin sain inspiraation Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat - kiertueelta.