Pienten kanssa Vuokatissa

Tämä aihe on suoraan yksi toiveaihe, joka on noussut esiin. Haluaisin kertoa lasten kanssa matkustamisesta hieman tarkemmin. Takana rentouttava hiihtoloma Vuokatin maisemissa. Olen ollut yhteensä noin vajaan viikon tekemättä kouluhommia keskittyen vain lasten kanssa puuhailuun ja on ollut oikein rentouttavaa.

 

Olen reissannut vauvavuonna enemmän kuin milloinkaan, koska vapaa-aikaa on niin luonnollisesti ollut enemmän kuin töissä käydessä. Melkein yhdeksänkuinen Jere on ollut yhdellä etelän lomalla Kreikassa, kolmella Ruotsin-risteilyllä sekä kahdella kotimaan laskettelureissulla Rukalla ja Vuokatissa mukana. Näistä edellä mainituista olen ollut yksin lasten kanssa yhdellä risteilyllä sekä Vuokatissa.

Olimme Vuokatissa kolme yötä ja kerkesimme käydä Katinkullan kylpylässä, hiihtämässä, Superparkissa sekä laskettelurinteessä. Lisäksi paluumatkalla pistäydyimme Vesileppiksen Muumijääluola-näyttelyssä. Minun äiti perheineen oli Vuokatissa koko viikon, joten sain hetkellisesti hoitoapua, kuitenkin pääosin huolehdin lapsista itse. Vaikka osa voi mieltää pienten lasten kanssa matkanteon enemmän kuluttavana kuin rentouttavana oli minulla todella mukavaa. Lasten kanssa voi puuhata monenlaista, jos hieman on silmää rytmin soveltamiseen ja apuvälineiden käyttöön. Esimerkiksi hiihto onnistui lasten kanssa hyödyntäen pienemmän kohdalla kantoreppua. Koko reissun aikana pääsin ihan yksin kahdeksi tunniksi rinteeseen, tämä oli huikeaa kun sai laskea kovaa oman mielen mukaan.

Miksi sitten matkustan yksin? Yksinkertaisesti minulla ei ole vaihtoehtoja mieheni ryhtyessä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Haluan tarjota lapsille monipuolisia kokemuksia riippumatta siitä, onko isä töissä vai ei. Täten olen lähtenyt rohkeasti reissaamaan ilman perheen toista aikuista. On minun vuoroni tukea toisen unelmia ja antaa tilaa työnteolle. Välillä tämä vaatii itseltäni pitkää pinnaa etenkin isomman hieman uhmaikäisen kanssa, kuitenkin nuo tilanteet menevät aika nopeasti ohitse.

Haluaisinkin jakaa muutamat vinkit pienten kanssa matkustaville

Tiedosta lapsen rytmi - sijoita ajoaika mahdollisimman parhaaseen ajankohtaan uniin nähden

Esimerkiksi Vuokatista lähdimme ajelemaan jo aamulla, joten poitsu nukkui kolmet unet yhteensä matkalla. Sen ajan mitä hän oli hereillä isompi leikki leluilla hänen kanssaan.

Valitse hotelli tai majapaikka siten, että ruokapaikat ja muut yhteydet ovat lähellä

Lasten kanssa turha ajelu ja ravaaminen ovat melko kuluttavaa pitkien siirtymien kannalta. Mieti myös tarvittavat apuvälineet tuplat vs. matkarattaat sekä kantorepun tarpeellisuus.

Aina evästä mukana ja selkeä ruokarytmi.

Olen aika tarkka ruoasta ja ruokarytmistä. Lisäksi itse ruoka on minulle aika merkittävä kriteeri, jotta olisi terveellistä ja monipuolista ruokaa. Minun laukusta löytyy matkalla pienimmälle purkkiruokia ja soseita ja isommalle ja itselleni protskupatukoita, smoothieita sekä skyrrejä.

Majapaikkamme Vuokatissa oli Urheiluopiston hotelli, joka on suunnattu kilpaurheilijoille. Aamupala oli todella mieleeni terveellisyyden ja monipuolisuuden takia.

Aina vaihtovaatetta ja wetwipes-pyyhkeitä lähettyvillä

Ikinä ei tiedä mitä sattuu ja tapahtuu, joten kaikki tarvittava aina käden ulottuvilla.

Totuta pienestä pitäen autolla ajamiseen ja pidempiin matkoihin sekä tarpeeksi pysähdyksiä.

Matkanteko on huomattavasti mukavampaa, kun lapsi on tottunut autolla matkustaja. En itse harrasta tabletteja tai muita viihdykkeitä vaan virikkeinä oli värityskirjoja, kirjoja sekä muita leluja. Ollaan ajettu paljon autolla lasten kanssa ja totutettu auto hyväksi nukkumapaikaksi sekä ihan vaan katsomaan maisemia ja olemaan aloillaan. Josefinasta oli myös iso apu, sillä osasi antaa hedelmäsosetta sekä maitoa pienemmälle.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on lasten kanssa matkustamisesta?

Toivottavasti juuri sinulla on ollut upea hiihtoloma! :)

//Maijastiina