5x arkiruoka, joka toimii myös uudelleenlämmitettynä

Muuliblogi tarjoilee taas vaihteeksi kaikille kaikkea. Tämä aihe onkin itselleni hyvin rakas, sillä Muulin tulon jälkeen olen joutunut sniiduilemaan ja valmistamaan omat duunilounaani sen sijaan, että söisin duunin Amicassa (5,60e). Teen yleensä isomman satsin kerralla, laitan valmiiksi eväsrasioihin ja nappaan rasian aamulla töihin mukaan.

Kaikki ruuat eivät todellakaan toimi uudelleenlämmitettynä (nuudelikeitto, ei jatkoon), joten kokosin tähän postaukseen vain ruokia, jotka paranevat lämmitettyinä. Ruuat ovat myösi niin maukkaita, että niitä syö mielellään muutaman päivän. Näillä herkuilla tekee myös työkaverit kateellisiksi!

Toki nämä ruuat toimivat myös ihan noin muutenkin helppoina arkiruokina.

Enchilladas / Herkuttelijat ruokablogi, kahdelle + 3 evästä

Toimii myös uudelleenlämmitettynä eväänä. Ranskankerman hain aamulla kaupasta.

Tämä ohje on näistä ainoa, joka on omasta kotiportaalista. Tämä on myös aikaavievin, mutta tulos on sen arvoinen. Tämä postaus on keikkunut koko kesän, syksyn ja nyt talvenkin Starboxin luetuimpien postausten Top 4-listalla. Kysyin bloggaajalta, montako kertaa resepti on tsekattu ja määrä on huimat 40 000 kertaa! Se on tuplasti Muuliprojektin kuukausikatselumäärät yhteensä. Kirjoitankohan ihan väärästä aiheesta?

Minusta hyvässä eväsruuassa on makua ja mausteita, ja enchilladassa on. Mutta ei liikaa. Reseptiin pääset otsikkoa klikkaamalla ja itse olen nyt kahden kerran jälkeen tehnyt tällaiset muutokset:

  • Vähennä kasviksien määrää puolella tai lisää vastaavasti jauhelihan ja lättyjen määrää
  • lisää korianteria
  • tee majoneesikastiketta enemmän
  • tomaattikastike oli ehkä hieman turha, päälle riittää juustoraaste

Letut kannattaa kypsinä irrottaa heti toisistaan ja antaa jäähtyä erillään, myöhemmin niiden irroittaminen ehjänä on verrattavissa päästään toisiinsa kiinni kasvaneiden lasten irroitukseen, elävinä.

Igorin kana / Peggyn pieni punainen keittiö kahdelle + 2 evästä

Tämä hyvin suosittu ruokaohje on ollut monessakin eri ruokablogissa, mutta alkuperäinen ohje löytyy blogista Peggyn pieni punainen keittiö. Tämä ohje on hyvin enchilladaksen kaltainen, eli hyvin meksikolaishenkinen. Itseasiassa soossi maistuu ihan samalta, kuin mitä texmex-ravintolassa saa tortillan sisään. Täyteläistä, kermaista ja hyvin epäterveellisen makuista. Just the way I like it.

Igorin kanan kaveriksi suosittelen riisiä. Ja sehän on helppo valmistaa Pirkan kerta-annospusseista! Itse keitän riisit aamulla ennen töihin lähtöä, jolloin saan lounaalla melkein tuoretta riisiä ruuan kaveriksi. Keitinpussissa riisi ei pala pohjaan ja valmistuu täydelliseksi. Vahva suositus Pirkan itämaiselle riisisekoitukselle!

Igorin kanan valmistus yhdeksällä kuvalla!

Mikromunakas, yhdelle

Joskus käy niin, ettei ruokaa ehtinyt valmistella ja on mentävä kaupan kautta töihin. Silloinkaan ei tarvitse tyytyä Pirkan valmiiseen stroganoffiin (oksetus), vaan duunissa voi kokata mikromunakkaan! Itse hairahdin joskus Tupperwaretuotteisiin ja ostin Tupperikirpparilta munakasastian. Näitä on myös muilla merkeillä.

  • 3 munaa rikotaan haarukalla Tupperwaren EasyDelight-astiaan
  • 1 rkl maitoa tai vettä sekoitetaan, mutta ei vatkata munien joukkoon. Jos vatkaa, munakas saattaa kohota mikrotuksen aikana liikaa, kun sisälle jää ilmakuplia. Itse tykkään vatkatummasta, koostumus on kivempi.
  • Kinkkusuikaleita, aurinkokuivattua tomaattia, minitomaatteja, juustoraastetta jne sekoitetaan haarukalla joukkoon
  • Juustoraastetta päälle

Kansi päälle ja mikroon 400 watilla 10 minuuttia tai 800 watilla 4-5 minuuttia. Munakas on mielestäni parempi, jos malttaa mikrottaa sen tuolla 400 watilla.

Astia on sitten KUUMA kun sen ottaa mikrosta. Kansi pois ja kuukautissiteen muotoinen munakas lautaselle.

Ruokaisa piirakka, kahdelle + 2 evästä

Piirakka sopii sekä lautaselle että eväsrasiaan

Piirakka toimii eväänä todella hyvin, sillä jos on tosi kiire, se menee alas myös taskulämpimänä tai kylmänä. Piirakkapohjia saa kaupasta, mutta se on helppo tehdä itsekin. Tällä ohjeella saa riittävästi piirakkapohjaa sellaiseen normaalikokoiseen pyöreään lasivuokaan.

  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä

Nypi ja painele vuuan pohjalle ja vähän reunoille.

Piirakkaan voi laittaa melkein mitä tahansa, mutta muna, kerma ja juustoraaste ovat pakollisia.

  • 3 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 100-200 g juustoraastetta

Näissä kuvissa on tekemäni kinkkupiirakka, johon tuli edellämainittujen lisäksi

  • pieni paprika
  • 300 g kinkkusuikaleita itse leikaten palvikinkun palasta
  • 50 g aurinkokuivattua tomaattia
  • pippuri-suolasekoitusta myllystä
  • Heikkilän yrttitilan pizzamaustetta
  • mozzarellaraastetta päälle

Kaikki aineet pilkotaan, sekoitetaan munien, kerman ja juustoraasteen kanssa ja kaadetaan piirakkapohjalle. Uunissa 200 astetta ja 35 minuuttia.

Teen piirakan mieluiten astetta pienempään irtopohjavuokaan, jolloin piirakkapalasta tulee paksu. Juuri uunista otettuna tämä ei oikein toimi, koska piirakka valuu kaikkialle muualle kuin lautaselle, mutta yö jääkaapissa kovettaa piirakan muotoonsa.

Aurinkokuivattu tomaatti on paljon helpompi pilkkoa saksilla kuin veitsellä.. saahan sitä valmiiksi suikaleinakin, mutta tällä kertaa sniiduilin ja valitsin kaupasta halvinta.

BBQ Kanapasta kahdelle + 1 eväs

Toimii aina ja resepti on hyvin muunneltavissa sen mukaan, mitä kaapista löytyy tai mikä oli kaupassa -50% tarralla. Ruuan valmistukseen menee noin puoli tuntia. Ruoka ei voi olla huonoa, jos sinne mättää 100 grammaa parmesania (tai oman maun mukaan enemmänkin). Se ei myöskään voi olla huonoa, jos siihen liittyy Barbeque-kastike.

  • 2 dl kermaa (ei mitään ruokakermapaskaa vaan ihan oikeaa)
  • 350-400g bbq-marinoitua kanaa
  • Pastaa, joko kuivana tai tuorepastaa 3 henkilön tarpeisiin
  • 100g parmesanjuustoa tai vastaavaa
  • Puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • Bbq-kastiketta
  • Pippurisekoitusta tms mistä tykkää
  • Basilikaa jos haluaa hifistellä

Työvaiheet

  • Laita vesi kiehumaan pastaa varten
  • Pilko kanat (jos ei jo suikaleena) ja heitä pannulle ruskistumaan
  • Tajua, että sipulia ei ollutkaan kaapissa, joten skippaa se
  • Pilko tomaatit ja lisää pannulle kanojen kanssa
  • Raasta puolet juustosta ja ripottele pannulle
  • Lisää pasta kiehuvaan veteen
  • Lisää kerma pannulle ja anna ainakin kiehahtaa, hämmentele, kunnes kastikkeen paksuus on on optimaalinen
  • Ruikkaa joukkoon Barbequekastiketta ja sekoita
  • Huomaa, että olit ostanut Thai-basilikan, jätä basilika pois ruuasta
  • Anna kastikkeen porista kannen alla hyvin miedolla lämmöllä sen aikaa, että pasta on ok
  • Annostele ja sirottele loput juustoraasteet päälle
  • Nauti