Aina kun yritän kirjoittaa mielipidepostauksen..

...niin pyyhin sen lopulta kokonaan pois. Sillä postauksen loppuvaiheessa en olekaan enää mitään mieltä asiasta.

Ihailen niitä bloggaajia, jotka pystyvät ja uskaltavat kirjoittaa mielipidepostauksen ja seisoa mielipiteen takana.

Minullakin on päivittäin materiaalia mielipidepostauksiin , varsinkin kun törmään vakavaan virheeseen Internetissä, esimerkiksi hevostalli.netissä. Otetaan esimerkkinä esimerkiksi paljon tunteita kuumentanut Liisa Harmon haastattelu, jossa hän sanoo että yksintarhaus on eläinsuojelurikos. Koska ihailen Lissua ja olen valmis polvistumaan hänen edessään milloin tahansa, olin tietenkin 100% samaa mieltä. (Paitsi että aasioreja ei ikinä pidä pitää samassa tarhassa, ei ikinä. Juuri kun kuvittelet että kaikki menee hyvin, ne alkavat teurastaa toisiaan.)

Tietenkin hevosten pitää olla tarhassa kaverin kanssa ja vielä mieluiten aktiivipihattossa ja paddock paradisessa! Hevonen on jumalauta laumaeläin eikä sitä saa eristää muista! Kun se vaikka hätääntyy, niin sen pitäisi päästä laumaan eikä juosta yksinään aidanviertä! Ja entäs se, että hevonen on maksanut niin ja niin paljon eikä omistaja suostu laittamaan sitä yhteistarhaukseen ettei se vain mene rikki! HUH HUH sanon minä!

Jos Muuli ottaa vähän osumaa, niin se on vain hyvä että oppii nöyryyttä. Ja jos se ottaa vähän enemmän, niin kyllä meidän pakkaseen aina yks muuli mahtuu!

Mutta... sitten perehdyn aiheeseen ja lukiessani vastapuolen kommentteja hyvine perusteluineen ja asettautuessani heidän housuihinsa, tajuan yhtäkkiä että kaikki ovat omien lähtökohtiensa ja resurssiensa puitteissa oikeassa! Huomaan nopeasti suunnittelevani tosissani Muulille yksintarhausta (vitsi).

Kun kaksi vastakkaista mielipidettä perustellaan minulle oikein erittäin hyvin, en voikaan enää olla asiasta mitään mieltä, vaan muodostan jonkin välimallin poliitikkomaisen mielipiteen, jonka voi tulkita monella eri tavalla. Minun kanssani on itseasiassa aika helppo puhua aiheesta kuin aiheesta sillä olen lähes poikkeuksetta (eli aina) samaa mieltä keskustelukumppanin kanssa enkä uskalla tuoda ilmi omia eriäviä mielipiteitäni ennenkuin olen tarkistanut faktat Wikipediasta tai hevosväen tietotoimistosta.

Lopulta mielipiteeni yksintarhauksesta onkin seuraavanlainen:

"Yksintarhaus ei ole hevoselle kovin luonnollista, mutta välillä se on edellytys hevosen hyvinvoinnille."