Blogiexpon ennakkoäänestys on alkanut, äänestä parhaat mukaan!

Playsson.net järjestää jälleen blogiexpon hevosblogeille! Viimeksi se oli Lahdessa Jokimaalla, josta kirjoitin itsekin postauksen. Voit lukea sen tästä. Olin tuolloin ehdossa tätibloggaajissa ja voitto meni ansaitusti Katja Ståhlille. Muuliprojekti sai kategoriassa vähiten ääniä. Tällä kertaa blogiexpo on Helsinki Horse Fair-messujen yhteydessä! Mielestäni tämä on huippujuttu ja hevosblogit saavat maksimaalisen näkyvyyden!

Hevosblogit, joihin myös Muuliprojektin luen kuuluvaksi, jakavat jännän paljon mielipiteitä. Osan mielestä ne ovat menettäneet huippuvuosien hohtonsa, hyviä bloggaajia ei enää tule ja vanhat hyvät lopettavat. Silti blogeja on ihan hirveesti olemassa, erityisesti nuoremmilla harrastajilla. Jostainhan menneiden vuosien kovat suosikitkin ovat aloittaneet, mistä me tiedämme,  vaikka tämän hetken 10-15-vuotiaat bloggaajat olisivat tosi suosittuja 10 vuoden päästä?

Copyright Messukeskus Helsinki

Itse taas olen sitä mieltä, että onhan meillä blogeja! Paljonkin! Moni on vain niin kovin hipihiljaa hyvästä blogistaan, ettei saa sinne lukijoita ja lopettaa koko blogin vähin äänin yhtä nopeasti, kuin aloittikin. Paksunahkaisuutta tämä vaatii myös, kun kirjoittaa omasta elämästään, ei voi välttyä vihalta.

Jos taas kirjoittaa blogia, joka miellyttää kaikkia, eikä saa ketää varpaisilleen, saa palautetta siitä, ettei kenenkään elämä voi olla noin ihanaa.

No oli niin tai näin, en usko että blogit ovat katoamassa mihinkään. Luulen, että moni bloggaaja onkin jo laajentanut "tarjontaansa" myös muille somekanaville. Keskinkertaisen blogin YouTubessa saattaakin olla tuhansia seuraajia ja sisällöntuotanto on keskitetty sinne ja snappiin. Ehkä blogiexpo onkin tulevaisuudessa hevosblogien some-expo?

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ

Kilpailukategoriat ovat tänä vuonna:

 • Positiivinen erottuja – vuoden 2017 aikana muista postauksillaan erottunut bloggaaja
 • Nuori nousija – paras alle 18 -vuotias bloggaaja
 • Vuoden hype – paras yli 18 -vuotias bloggaaja
 • Vuoden ratsastusblogi – ratsastusaiheita postaava blogi
 • Vuoden hevosharrastusblogi – muut lajit, kuin ratsastus <-MUULIPROJEKTI
 • Visuaalisin blogi – parhaimmat kuvat, ulkoasu ja kuvitus
 • Vuoden vitsiniekka – eniten huumoria sisältävä blogi, pilke silmäkulmassa <- MUULIPROJEKTI

Viime vuonna Muuliprojektia äänestettiin moneenkin eri kategoriaan melko tasaisesti, mutta lopussa se voi olla ehdolla vain siinä, mikä sai eniten kannatusta. Olen rajannut mahdollisuudet kahteen kategoriaan, se sopisi parhaiten joko hevosharrastusblogiksi tai vitsiniekaksi. Tässä perustelut:

 • Positiivinen erottuja Muuliprojekti ei voi olla, sillä blogi ei ole mitenkään erityisesti erottunut postauksillaan 2017 vuoden aikana.
 • Nuori nousija, miksiköhän ei?
 • Vuoden hypeksi ei minusta bloggaajana ole, en todellakaan ole paras täysi-ikäinen bloggaaja, haloo!
 • Vuoden ratsastusblogiksi Muuliprojektissa oli kyllä melko paljon ratsastusjuttuja, mutta ei siinä mielessä, mitä tässä haetaan. Soisin näiden blogien tarjoilevan kansantajuisia ratsastusvinkkejä taviksille. Ja toki hienoja dressagehevosia.
 • Vuoden hevosharrastusblogiksi haetaan blogia, joka ei ole ratsastuskeskittynyt. Mielestäni Muuliprojekti sopisi tähän, koska se sisältää paljon maastakäsittelyä ja muuta hörhöilyä.
 • Visuaalisimmaksi blogiksi tästä ei ole, sillä en voi vaikuttaa pätkääkää Starboxin ulkoasuun ja kuvatkin ovat mitä ovat. Tämä voitto pitäisi mennä jollekin, joka oikeasti osaa kuvata.
 • Vuoden vitsiniekkakaan ei ihan täysin sovi blogiini, sillä vaikka sarkastista paskaa huumoria yritänkin blogin viljellä, ei sitä läheskään aina irtoa ja jos irtoaa, se ymmärretään saletisti väärin.

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ

Nyt saa siis äänestää parhaita blogeja eri kategorioihin. Äänestys kestää 4.2.2018 saakka. Sen jälkeen huilataan ja jokaisen kategorian neljä suosituinta blogia tulevat finaaliäänestykseen, joka on ajalla 12.-28.2.2018. Pelkillä yleisöäänillä ei pärjää, vaan lisäksi arvovaltainen raati antaa oman tuomionsa.

Olen itse Helsinki Horse Fairissa koko viikonlopun Aasiyhdistyksen pisteellä. Luennoin joka päivä infolavalla aiheesta "Aasien luonnonmukaiset tarpeet", eli kerron millaisilla muutoksilla aasin elämästä voisi Suomessakin tehdä mahdollisimman luonnonmukaista. Kuten me kaikki tiedämme, ei aasi ole todellakaan Suomesta kotoisin, vaan aavikolta. Vertailen myös hevosen ja aasin eroja, se kiinnostaa hevosihmisiä aina! Ja niin saa konkreettisia esimerkkejä siitä, miksi aasi ei ole pieni hevonen.

Paikalla on myös kaksi aasia, Sumu Sireeni, josta julkaistaan keväällä kirja ja sen kaveri Chila. Tervetuloa tervehtimään pitkäkovia!