Hyvää joulua neljän itsetehdyn joulukortin kera!

Vanhimmasta tuoreimpaan, vasemmalta oikealle.

Olen jo neljänä jouluna teettänut joulukortit itse omista (tai melkein omista) kuvista. Korttien välissä on ollut vuosi tai pari, jolloin emme ole lähettäneet joulukortteja ollenkaan tai kun on turvauduttu kaupan kortteihin. Yleensä havahdn joulukorttiaikaan siinä kohtaa, kun postin punainen kirjekuori ilmestyy.

Ensimmäisen kortin teetin ottamastani kuvasta, jossa kissamme Jehu pitää lihanpalaa suussaan. Tuohon maailmanaikaan ei kamerani ollut kummoinen kuvankäsittelytaidoista puhumattakaan, joten lopputulos on liian tumma, jotta kortin sanoma tulisi selväksi.

Petteri punakuono oli poro nimeltään...

Seuraavassa kortissa on jo edesmennyt kissamme tonttupuvussaan. Se istui kuvanottohetkellä pöytälampun edessä vastavalossa. Tämäkin kuva olisi kaivannut aika paljon käsittelyä, tai kuva olisi pitänyt ottaa uudestaan studiomaisemmassa ympäristössä paremmassa valossa.

Rauhallista joulua ja railakasta uutta vuotta

Vuosi sitten olin kuvailemassa aaseja Tukkilassa juuri oikeana päivänä marraskuussa, kun ensilumi oli juuri satanut maahan. Tonttulakki oli mukana ja sain aaseista tosi kivoja kuvia. Kokosin kuvista viime joulun postauksen, siihen pääset tästä. Joulukortin kuvaa ei tuossa postauksessa ollutkaan, taisin julkaista sen Facebokissa erikseen.

Korttiin keksin itse runon

Jouluaasi verraton,
Kepponen sen nimi on.
Iloista joulua toivottaa
ja kortin sulle luovuttaa.
Tämän vuoden kortti livenä

Tänä jouluna en voinut mitenkään käyttää mitään omaa kuvaani, vaikka Muulista olikin oikein hyviä kuvia vuoden takaa. Kävimme kissojen kanssa Susannan studiolla kuvauksissa aiemmin syksyllä ja joulukuvat otettiin varastoon. Susanna sai erityisen hyvän joulukorttiin sopivan kuvan, joten siitä oli pakko teettää kortit! Postaukseen kissakuvauksista pääset tästä. Tuossa postauksessa ei tätä joulukorttikuvaa ole, sillä haluan että kortin kuva on sen saajille yllätys.

Halusin tähänkin korttiin runonpätkän sen takapuolelle ja hyvin nopeasti jouluvärssyjen joukosta tuli vastaan tämä

Joulu on aikaa iloista,
ei silloin tehdä työtä.
Ei piitata me kiloista,
vaan syödään pitkin yötä.

Teksti liittyy siihen, että kissoista villapaidassa oleva Jehu on aika pönäkkä, kaikista laihdutustomenpiteistä huolimatta. Liian pieni villapaita vielä korostaa sen tilannetta. Kortin etupuolen tekstin lisäsin itse, lumihiutaleet tulivat Susannan toimittamana.

Kuva: Suvililja.net

Kortteja ja valokuvia olen tilannut Vistaprintiltä ja Ifolorilta. Ifolorin kortit ovat hieman jämäkämpiä ja niiden kuvanlaatu on mielestäni parempi kuin Vistaprintillä. Tosin, Vistaprintiltä tilaamani kuvat ovat jo lähtökohtaisesti olleet heikompilaatuisia. Hinnat ovat molemmissa suunnilleen samat, kortin hinnaksi tulee noin 50 senttiä. Kortit tilataan 10 kappaleen paketeissa. Tilasin kissakorttia 100 kappaletta, joten kortteja jää myös tuleviksi jouluiksi. Molemmat firmat lähettävät anteliaasti alennuskuponkeja jatkoa varten, joten jos joulukortit sattuvat loppumaan kesken, on lisätilaus edullinen.

Haluan, että kortti näyttää siltä, että se voisi olla myynnissä kaupassa. Nykyään se onneksi onnistuu, kun kortit tulevat pahvisina eivätkä valokuvapaperilla. Jonnet ei muista, mutta 15 vuotta sitten "omat" joulukortit olivat pitkänmallisia valokuvia, joissa oli valmis teksti ja kuva lapsista tonttulakeissa. Se oli kamalaa aikaa se.

Ja vielä tuoremmasta vanhimpaan, oikealta vasemmalle.

Ps. Jos mielit hyviä korttikuvia jo ensi joululle, kannattaa ottaa yhteyttä Susannaan ja sopia kuvauspäivä! 300 eurolla saat miljöökuvauksen ja viisi loppuun asti käsiteltyä digikuvaa jatkokäyttöä varten!

Pss. Vaikket kuvaajaa käyttäisikään, niin muista pitää tonttulakkia ja kameraa mukana aina tuoreen lumen aikaan! Ainakaan täällä etelässä ei voi luottaa siihen, että saisi lumikuvia ennen joulua, joten kuvat on otettava varastoon.