Kun tekee kolmea työtä, on Muulin kanssa pakko downshiftata

Kuva vuoden takaa, kuvaaja Suvi Männistö

Kirjoittelin melkein tarkalleen vuosi sitten sitä, kuinka downshiftaan talven ajan. Se tarkoitti sitä, että vähemmän Muulia ja enemmän töitä (=rahaa). Muulihan on edelleen kengätön, joten harrastusmahdollisuudet ovat muutenkin huonommat kuin kesällä (viime talvi oli enimmäkseen jäätikköä).

Palasin tuolloin vuosi sitten takaisin kahden työn tekijäksi. Päivätyöni on kokoaikainen toimistotyö ja osa-aikaisesti olen kaupan kassalla tehden kaksi vuoroa viikossa. Tämä tarkoittaa sitä, että tililleni kilahtaa kuussa lisäliksaa noin 500-600 euroa.

Vuosi sitten minulla oli selkeä säästökohde, nimittäin Saksan Equitana, johon minun oli tarkoitus lähteä tyhjän matkalaukun kanssa. No, ihan niin paljon en ostellut, mutta reissun sain maksettua kokonaan lisäduuneilla. Kuten arvata saattaa, menokohtia alkoi ilmestyä jatkuvasti lisää. Oli koppakärryjen osto, Piet Nibbelinkin kurssi, aasileiri, vierailu Vepsän luokse, you name it. Lopulta huomasin, että oli tullut toukokuu ja olin edelleen kaupan kassalla.

Kun kauppamme meni kiinni remontin ja laajennuksen takia, mietin kuumeisesti että lopetanko kassauran tähän vai jatkanko syksyllä. Rahanahneena päätin jatkaa ja viime viikolla löysinkin itseni jälleen tutun kassapöydän takaa. Niitä ei nimittäin remontissa vaihdettu, ne saivat vain faceliftauksen.

Eikä tässä vielä kaikki. Kerroin jo blogissakin että perustin toiminimen kuun alussa. Alan tehdä tallilomituksia, onneksi vain yhdelle asiakkaalle. Toiminimi oli pakko perustaa, jotta voi laskuttaa lomituspäivät lomatoimistolta. Loppuvuosi (ja toki myös ensi vuosi) sisältääkin siis kolmea hyvin erilaista työtä. Lisäksi on tiety blogin kirjoittaminen, josta saan myös palkkaa. Ja lisäksi on muita vapaaehtoisia pikkuhommia.

Kun vuosi sitten säästin rahaa Equitanaa, ei tällä kertaa ole mitään selkeää rahareikää. Muulin tuleva ratsukoulutus tulee viemään normaalia enemmän rahaa, mutta ei niin kovin paljon. Jos sitä kautta löytyisi täydellisesti istuva lännensatula, niin on sitten ainakin sihen rahat valmiina.

Muulin lännensatula on ikuisuuslainassa Vihdissä. Se sopii tälle mammuttiaasille oikein mainiosti.