Lisää muuliratsastusta (ei sisällä vieläkään rodeota)

Kerroin perjantaina miten hienosti Muuli meni kentällä ensimmäistä kertaa noin puoleen vuoteen. Lauantaina jatkettiin kun saavuin tallille hieman kuuden jälkeen kakkosduunistani. Huh, onneksi kauppamme menee remonttiin ja pitkä kesäloma sieltä työstä alkaa! Nämä viimeiset työvuorot ovat tuntuneet niin raskailta. Vielä kaksi jäljellä. Päivätyöstäni minulla on normaali neljän viikon kesäloma heinäkuussa.

No takaisin tallille. Koska kello oli paljon, en juurikaan ehtinyt juoksutella Muulia ennen ratsastusta. Toin kolme pehmopuomia kentän turvallisimpaan kulmaan. Siinä on Tuuliponi heti aidan takana ja muutenkin mukavaa. Juoksutin Muulia varusteiden kanssa niiden yli ehkä vartin ajan ja kiipesin selkään.

Tallinomistaja sanoi että tänään pitäisi ravatakin, kieltäydyin ensin jyrkästi, että pysytään vaan mukavuusalueella. Mennään ravihommaan myöhemmin.

Aloitin käynnillä ympyrässä puomien yli. Pysähtelin paljon ja palkkasin, koska jos muistatte syksyltä, pysähtymiset olivat ajoittain hyvin haastavia. Hyvä pysähtyminen on tärkeää myös turvallisuuden takia. Muuli osaakin pysähtyä monesta eri merkistä. Se pysähtyy jos nojaan eteen, se pysähtyy jos otan kovemman tuntuman ohjista, se pysähtyy kun sanon SUPERRRRR.

Eikä tässä vielä kaikki, se ei vain pysähty, vaan se kääntää päänsä sivulle ja odottaa palkkiota. Hieno tyttö!

Kaikki kuvat otti jällen ystävällisesti Heidi Blom. Heidi myös koutsasi meitä taas erinomaisesti!

 

Kauraa tänne t. Muuli

En ole juoksuttaessa pysäytellyt Muulia koskaan puomien päälle, mutta nyt ratsain kokeilin ja Muuli tajusi sen hienosti. Minusta tuntui että osasin tehdä jopa jonkinlaisia puolipidätteitä kun valmistelin pysäytystä, ainakin Muuli muuttui skarpimmaksi ja pysähtyi tasan siihen mihin halusinkin. Ja palkka perään.

No sitten oli aika kokeilla ravia. Nostin ravin lyhyellä sivulla kulmaa kohti, tarkoitus oli ravata vain muutama askel alkuun. No ei mennyt kuten strömssössä, sekunnin päästä olin aivan kentän toisessa päässä. Muuli kuljetti minut sinne köyrypukkilaukassa. Yritin kaikin voimin kääntää sen päätä aitaa kohti ja pysäyttää siihen, mutta muulien niskakalusto on vahva ja minullahan oli aseenani vain duallyriimu. Muulin suussa ei siis ollut rautaa.

No eikai siinä.

Seisoin hetken toisessa päässä narut tiukasti kädessä. Laitoin pudonneen jalustimen takaisin ja lähdin kävelemään takaisin puomeja kohti. Olin koko ajan valmis kääntämään Muulin pään aitaa kohti ja pienelle voltille jos se lähtee taas täysiä. Mutta ei se lähtenyt.

AAPUUVAAA t. Kaisa

Käveltiin taas hetki ja kokeilin ravia toiseen suuntaan ja se menikin paljon paremmin. Ensin vain yksi puomien väli ja jonkin ajan päästä puoli kierrosta ja sitten kokonainen kierros. Ja joo joo, tiedän että olisi pitänyt mennä kovaa ravia vaan heti perään, mutta mulla ei ole kanttia sellaiseen.

Ja toiseen suuntaan sama. Muuli ei yrittänyt lähteä lapasesta enää toista kertaa vaan tuntui jopa rentoutuneen.

Koostin allaolevan videon muutamasta pätkästä. Yhden näistä julkaisinkin jo eilen blogini Facebooksivuilla, josta se sai huimasti katselukertoja! Se, ja eräs toinen klippi löytyy myös Instagram-tililtäni. Jos et vielä seuraa somekanaviani, niin ehkä nyt olisi korkea aika?

Käynnissä sen pää tippui todella alas, niska sään korkeudelle ja viimeisessä ravissa se puhalteli niin että kuulin sen. Lopetettiin tähän hyvään raviin, pari askelta käyntiä ja kiitokset. Loppukäynnit maasta.

Ratsastus kesti ehkä 15 minuuttia, mutta oli näköjään sopivan uuvuttavaa untuvikkomuulille.

 

 

 

 

Sunnuntainakin oli tarkoitus ratsastaa mutta koska tämä sujui niin  hienosti, päätimme antaa ainakin viikon tauon. Tauko olisi tullut joka tapauksessa, koska ensi viikko on minun kalenterissani todella täynnä. Vappuviikonloppuna olen muuten Tampereella pitämässä Särkänniemessä aasinhoitopäivää, jee!

Olen nyt entistäkin vakuuttuneempi että Freeform tai Freemax satula on juuri se, mitä lähden etsimään. Barefoot olisi varmaan ihan hyvä myös, mutta on niin infernaalisen ruma, ettei sitä tähän talouteen tule. Jos Sinulla on myydä pienikokoinen tämän merkin satula, niin laita ihmessä viestiä! Sen painetta tasaavan padin tarvitsisin myös. Mokkapinnasta plussaa, tuntui nimittäin erittäin pitävältä meikäläisen hanuriin!

16 tuumainen WintecLite on muuten tulossa myyntiin. (edit 24.5.2017: satula on todennäköisesti myyty)