Marina Bay Sands - Maailman paras hotelli, edes kerran elämässä

Singaporessa sijaitseva Marina Bay Sands on usein listattu maailman parhaiden hotellien joukkoon, eikä turhaan. Olihan se nyt ihan helvetin hieno! Ja viimeinkin raaskimme ottaa sieltä majoituksen. Maksoi ihan hitosti, mutta en kadu senttiäkään. Sitäpaitsi mies maksoi tämän kailken.

Olen käynyt Singaporessa kaksi kertaa aiemminkin. Ensimmäisellä kerralla vasta haaveilin tästä hotellista, toisella kerralla olimme kohteessa häämatkalla, mutta emme silti raaskineet sijoittaa ylellisyyteen. Kolmas kerta toden sanoo ja vietimme ihanan vuorokauden Singaporessa juuri tässä hotellissa pari viikkoa sitten.

Varasimme ihan perushuoneen, mutta siitä kalliimmasta hintaluokasta (Club room) eli huoneen hintaan kuului iltapäivätee, canapeet drinkkeineen ja aamupala Club 55 -ravintolassa. Lisäksi ylimmän kerroksen observation deckille pääsy kuului huoneen hintaan. Huone oli noin 100 euroa kalliimpi kuin saman kokoinen huone alemmista kerroksista mutta ilman "herkkuja". Huoneen hinta oli noin noin 420 euroa vuorokaudelta ja varasimme sen Bookingista.

Se satasen satsaus todellakin kannattaa, varsinkin jos aijot viettää hotellissa just sen yhden vuorokauden nauttien näkymistä ja ylimmän kerroksen uima-altaasta. Me päätimme jo hotelliin astuessamme että täältä ei poistuta ennen huoneen luovutusta.

Koska olimme varanneet tämän astetta kalliimman huoneen, kirjauduimme sisään Sands Loungessa. Istuimme mukavasti sohvalla odottaen vuoroa vastaanottovirkailijan luokse. Meille tarjoiltiin pieniä jäätelöitä. Olo oli kuninkaallinen. Jäätelö oli hyvää.

Huone oli kerroksessa 37, nämä hieman kalliimmat huoneet ovat ylemmissä kerroksissa. Koko seinän korkuisista ikkunoista oli kaupunkinäkymä. Huone oli täydellinen.

Koska huoneemme hintaan kuului ilmainen iltapäivätee, heitimme check inin jälkeen matkalaukut huoneeseen ja suuntasimme Club 55 -ravintolaan. Ja ai että, pöytä notkui vaikka mitä herkkuja! Vaikka tarjoilu oli sulkeutumassa vartin kuluttua, saimme istua ravintolassa niin kauan kuin halusimme, ja niin kauan hakea täydennystä kuin tarjoilut pöydässä olivat.

Teen jälkeen suuntasimme kattotasanteen uima-altaalle. Emme todellakaan olleet yksin. Musiikki soi, aurinko paistoi, ihmiset olivat onnellisia. Otimme pari aurinkotuolia haltuun ja viritimme GoPro:n toimintaan.

Viidestä seitsemään Club 55 tarjoili taas etuasiakkailleen snackseja, tällä kertaa pieniä suolaisia ruokapaloja ja alkoholia. Kaikki tämä kuului hintaan! Kunnon turistien tapaan vedimme navat täyteen ja jäimme ravintolaan vielä seitsemän jälkeenkin.

Huonepalvelusta mainittakoot, että hinnat eivät olleet mitään övereitä. Mutta meillä ei oikeastaan edes ollut nälkä, koska pienillä suupaloilla lähti nälkä ihan sujuvasti pois. Emme siis asioineet ollenkaan Marina Bay Sandsin ruokaravintoloissa.

Observation Deckiltä oli mahtavat näkymät kaupungin ylle ja puiston suuntaan. Kaupungin valot näkyivät tietenkin upeasti, mutta yksi vika näköalatasanteella oli, sinne kun pääsi jopa kadunmies maksamalla 25 singaporen dollarin pääsymaksun. Että ole siellä sitten selfietikuttajien keskellä kuin paremman luokan hotellivieras. (vitsi) Onneksi huoneemmekin tarjosi erinomaisen näköalan.

Illalla suuntasimme uudestaan altaalle. Allas on auki yhteentoista ja baarimikot tarjoilivat juomia huoneen piikkiin suoraan tuoleille. Mitään halpojahan ne eivät olleet, pienet drinkkimme maksoivat noin 17 SDG kappale. Mutta jos sitä nyt kerran elämässä. Pitkulaisen uima-altaan lisäksi toisella puolella kattotasannetta on muutama kuumalla vedellä täytetty poreallas. Olin melko hyvää rapua kun puolen tunnin kuluttua hilasin perseeni ylös poreista.

Spa-elämykset eivät suinkaan loppuneet tähän. Jossain vaiheessa huoneessamme oli käynyt huonepalvelu laskemassa kylpyammeeseen hieman vettä ja punaisia ruusun terälehtiä. Laskin ammeen täyteen ja jatkoin rentoutumista kylppärin puolella. Suihku ja vessa sijaitsivat omissa kopeissaan, eli paskanhajussa ei tarvinnut kylveskellä.

Yöksi vaadin verhot jätettäväksi auki, jolloin kaupungin valoja pystyi katsomaan mukavasti sängyllä maaten. Parasta ikinä!

Aamupalalle olisimme voineet mennä muihinkin hotellin ravintoloihin, mutta valintamme oli jälleen Club 55, sillä halvemman huonetyypin asiakkailla ei ole sinne asiaa. Munakkaat tulivat keittiöstä ja muuten buffa oli varustettu maailman mauilla. Oli korealaista anjoviskeittoa, misokeittoa ja nuudelikeittoa. Oli kuulkaat norjalaista kylmäsavulohta, irlantilaista jugurttia ja saksalaisia bageleita. Vedettiin koko rahalla herkkuja naamariin.

Olimme kirjautuessamme kysyneet, jos olisi mahdollista tehdä check out edes vähän myöhemmin. Normaalisti se on 11.00, mutta me saimme tunnin lisäaikaa. Uloskirjautuessa ei tarvinnut jonottaa tiskille, riitti että pudotti täytetyn lapun postilaatikkoon. Veimme matkatavarat säilytykseen ja suuntasimme Gardens by the Bayn suuntaan. Ulkona oli tosin niin trooppinen ja kostea ilma, että käännyimme sudenkorentosillalta takaisin ja pyörimme pari tuntia Marina Bay Sandsin omassa ostoskeskuksessa.

Siinä kohtaa ajatus että "kerran elämässä" ei enää riittänyt, luksusliikkeistä emme nimittäin löytäneet mitään ostettavaa.

Olimme olleet Singaporessa ihan kunnolla ajan kanssa muutama vuosi aiemmin, joten meillä ei ollut "tarvetta" lähteä kaupungille. Jos Sinä olet tekemässä ensimmäistä Singaporen matkaasi, ei aikaa kannata hukata hotellissa, vaan varaa silloin joku edullisempi majapaikka.

Videolla on muutama lyhyt klippi hotellin altaalta.

The Club-huoneen plussat ja miinukset

+ilmaiset iltapäiväteet, canapeet ja parempi aamupala = ei tarvitse muuta ruokaa oleskelun aikana
+pääsy observation deckille for free
+ruusun terälehdet
+huone ylimmistä kerroksista
+ei muita suomalaisia
-hissit olivat välillä hitaat (vaikka ovatkin KONEen toimittamat)
-hotellista ei raaski lähteä kaupungille
-olihan se nyt kallis, mutta laatu maksa

Pari sanaa takseista

Singaporessa taksikuskit ajavat aina mittari päällä, joten mitään kusetusta ei yleensä tapahdu. Taksit eivät ole kovin kalliita, mutta eivät ihan ilmaisiakaan. Me olemme olleet aiemmin aika ujoja taksinkäyttäjiä ja pyrkineet siirtymään lentokentälle aina julkisilla kulkuneuvoilla. Mutta tällä kertaa tulimme järkiimme. Lentokentältä tänne hotellille oli noin 15 minuutin matka, joka maksoi reilun 10 euroa. Julkisilla olisimme säätäneet melkein tunnin, eikä metrossa ole kovin mukavaa kulkea ison matkalaukun kanssa.

Edellisellä reissulla olimme yötä Sentosalla, joka on Singaporessa oleva "huvisaari". Sentosalla on lomaresortteja ja paljon erilaista tekemistä. Ja on siellä hiekkarantaakin, jos on ok uida samaan aikaan kun rahtilaivat ovat parkissa saaren edustalla. Sentosalle oli to-del-la pitkä matka julkisilla lentokentältä. Pari vaihtoa ja loppumatka Sentosan omalla junalla hotellille. Olimme aivan loppu kun saavuimme hotellille. Kun lomamme Sentosalla päättyi, menimme taksilla lentokentälle noin 30 minuutin matkan, joka maksoi noin 30 euroa. Matka oli jokaisen euron arvoinen, todella.

Eli käyttäkää niitä takseja, loma lähtee paljon paremmin liikkeelle, kun ei tarvitse säätää julkisissa. Singapore on kuitenkin niin pieni, että jos nyt jossain keskustassa majoittuu, niin taksi ei maksa paljoa.

Selfie hotellin kanssa, hell yeah!
Selfietikuttajia all day all night

Kerron matkailujuttuja kerran viikossa niin kauan kuin asiaa riittää. Uusi postaus ilmestyy aina sunnuntaina.

Ps. Klikkaa tähteä, jos rakastat Singaporea!