Me muutetaan!

Muuli muuttaa uudelle tallille kesäkuun alusta. Tähän merkittävin syy oli se, että talli on lähempänä mun kotia, vain 10 kilometrin päässä. Tällä hetkellä istun tallireissusta tunnin autossa, tulevaisuudessa vain 20 minuuttia!

Uudella tallilla olen roikkunut enemmän ja vähemmän jo viime syksystä lähtien kun olen käynyt ratsastamassa kaverini hevosta. Tallinomistajaa olen hienovaraisesti aivopessyt lämpenemään muuleille mutta muulin ensimmäisinä synkkinä viikkoina ajattelin että en muuten koskaan saa tälle mitään tavallista tallipaikkaa. Onneksi se kuitenkin alkoi yhtäkkiä kesyyntyä ja kun uusi tallinomistaja miehensä kanssa kävi katsomassa Muulia, he rakastuivat Muulin kauniisiin silmiin.

Uusi talli sopii erittäin hyvin muulinpitoon mm seuraavien seikkojen takia;

Hiekkatarhat, muulien kaviot eivät tykkää seistä märässä mudassa koko talvea.

Katokset tarhoissa, muulit vihaavat kastumista ja vettä.

Slow feeding systeemit heinälle, muuli saa syödä hitaasti ja tasaisesti eikä heinä/olki sotke tarhaa niin paljon. Eikä muuli tule syöneeksi kaikkea hiekalta jolloin olisi vaarana hiekkaähky.

Köyhät laitumet, Muuli ei varmaan edes mene laitumelle (ehkä ihan loppukesästä), mutta jos menisi, pitäisi laitumen olla tosi köyhä.

Olkiruokinta, jos vain löydämme olkea lähiseudulta.

Loimienkuivatushuone, lämmin vesi pesarissa, lämmin satulahuone, isot karsinat, pitkät tarhausajat...

Erinomaisesti hoidettu kenttä, vaikka olisi millainen kura- tai jäätikkökeli, niin kenttä on aina niin hyvä kuin se vain kyseisessä kelissä voi olla.

Maastoja, myös autottomia suoraan tallin pihasta.

Huumorintajuinen tallinomistaja, joka kestää Muulia ja sen omistajaa.

Uusi talli on täydellinen mulle ja Muulille, joka on siellä jo nimetty Mulberiksi.

Tallinomistaja kävi tutustumassa uuteen asukkaaseen jo etukäteen.
Toukokuun loppuun saakka teen vielä runsasta kesytystyötä Tukkilan tilan ihanassa tallissa ja tiluksilla. Jos vain asuisin lähempänä niin Muuli saisi asustaa täällä koko loppuelämänsä varsinkin kun sillä on niin mukavat aasikaverit, mutta puolen tunnin ajomatka per siivu ei kuulosta talvella kovinkaan houkuttelevalta.

Mutta miten me sopeudutaan maneesittomalle tallille?!
t. kermaperseet.