Miksi kannattaisi tulla katsomaan Aasipäivää Mikkeliin la 5.8.?

Ah, Suomi, lukemattomien yhdistysten ja kesätapahtumien maa!

Pitkän tauon jälkeen tapahtumissa on jälleen jotain laatua koska Aasipäivä järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen! Aasipäivä on ainoa pelkille aaseille (ja muuleille) tehty tapahtuma ja tarkoitus on näyttää aasien taitoja yleisölle. Aaseille on omistajineen erilaisia kilpailuluokkia, mutta meillä ei nuttura ole kireällä. Tarkoitus on pitää hauskaa, nauraa ja totuttaa aaseja yleisömassaan. Yleisöllä on reilusti mahdollisuuksia tulla juttelemaan aasinomistajien kanssa ja kysellä aaseista lisää tietoa. Tapahtuman juontaja kertoo myös lisää kilpailuluokkien välissä.

Aasipäivää on ollut katsomassa jopa 400 henkilöä, joten ihan pienet puskatallikisat nämä eivät ole. Yleensä vierailijat ovat kyliltä, mutta paikalle saapuu aasien ystäviä myös kauempaa.

Aasipäivä järjestetään samana päivänä ja samaan aikaan kuin Aasitilojen avoimet ovet. Aaseja pääsee siis katsomaan myös muissa paikoissa kuin Mikkelissä! Muualla ei tosin välttämättä kisailla ja aaseja ei ole niin runsain määrin tavattavissa, mutta kannattaa kurkata tilat Suomen Aasiyhdistyksen kotisivuilta.

Aasipäivä 2011 Porvoossa Tukkilassa. Kuvassa aasit Pinja, Judy ja Lumi. Lumi asuu nykyään Tukkilassa, tuolloin sen omisti vielä kuvassa näkyvä edellinen omistaja.

Mikkeliin olemme järjestämässä erilaisia kilpailuluokkia tarkotuksena saada aasit osallistumaan mahdollisimman moneen luokkaan. Ratsastusluokkaa ei välttämättä saada järjestymään pienten ratsastajien puuttumisen takia ja Muulilla ei ole mitään asiaa ratsastusluokkiin, mutta sen sijaan aaseja näytetään runsaasti maastakäsin. Teemme massiivisen tehtäväradan/agilityradan erilaisine tehtävineen ja hypytämme aaseja perinteisesti paikoiltaan esteiden yli. Jos ne hyppäävät. Yleisölle on tarjolla kahvia ja pullaa pientä maksua vastaan. Itse tapahtumaan pääsee ilmaiseksi sisään. Varaamme myyntiin myös Aasiyhdistyksen myyntituotteita.

Lapsille on suunnitteilla keppihevosratsastusta, koska se on todella hip ja cool tällä hetkellä. Myös talutusratsastusta hevosilla saattaa olla tarjolla.

Miksi Aasipäivä on parempi kuin samaan aikaan järjestettävät Kuninkuusravit (puolueellinen mielipiteeni)

  • aasit ovat paljon söpömpiä kuin hevoset
  • aaseja voi silittää
  • ihmiset eivät ole päissään, alkoholia ei tarjoilla
  • kaikki ovat hyvällä tuulella
  • epäonnistumiset radalla ovat vain hauskoja
  • ilmainen
  • kahvia ja pullaa myynnissä, ei tarvitse jonottaa
  • ei ruuhkia vessaan tai muutenkaan alueella
  • lapsille keppareita ja kepparirata
Aasipäivä 2012 Sysmässä. Keinulle menossa aasivarsa Kukka.

Aasipäivässä on aina ollut todella leppoisa ja kiva tunnelma vaikka itse olenkin saanut juoksennella paikasta toiseen peräsuoli pitkällä. Tänä kesänä en juokse, sillä olen paikalla Muulin kanssa. Osallistun siis kilpailuluokkiin enkä oikein voi hoidella juoksevia asioita. Voin kertoa että kerrankin odotan päivää todella innolla, aiemmin on tuntunut etukäteen siltä, ettei mitenkään tulla selviämään raskaasta päivästä hengissä.

Voin nimittäin kertoa että vapaaehtoisvoimia on todella vaikeaa saada avuksi tapahtumiin. Jos asut Mikkelin suunnalla ja olet valmis auttamaan pullapalkalla, laita ihmeessä viestiä! Saattaa olla että joudut rehkimään koko päivän tai sitten saat hyvinkin pienen ja kevyen tehtävän. Jos vaikka käy niin että meillä on kunnon armeija vapaaehtoisia aasinystäviä paikalla!

Alla on Mikkelin Aasipäivän tilan tiedot ja yhteystiedot. Aasipäivä ja aasitilojen avoimet ovet tapahtuu siis lauantaina 5.8. klo 11-14.00 välisenä aikana.

Heikkilän yrttitila
Tilalla järjestetään Suomen Aasiyhdistyksen Aasipäivä ja se on avoinna yleisölle samaan tapaan kuin Aasitilojen avoimet ovet, eli kilpailut järjestetään klo 11-14.00 välisenä aikana. Aasit ja muuli kilpailevat erilaisissa kilpailuluokissa ja yleisö pääsee katsomaan ja kannustamaan suosikkejaan. Paikalla on ainakin kuusi aasia ja muuli. Vierailijoita varten on kahvila sekä tilamyyntiä. Vessa löytyy. Tilalla asuu myös poneja.

Yhteystiedot
Heikkilän yrttitila
Huhtisaarentie 3a
51720 Mikkeli
https://www.kotimaisetyrtit.fi/

Aasipäivä 2012 Sysmässä. Kuvassa ovat aasit Ihaa ja Niisku-Neiti ja ne ovat tulossa myös Mikkeliin!