Muuli vs pressu

Olen aikaisemminkin siedättänyt Muulia pressuun, tarkalleen ottaen viime syyskuussa. Otin pressun taas esille ja ajattelin katsoa että missä mennään pressun kanssa tällä hetkellä.

Koska olin laiska enkä jaksanut hakea sisältä riimua, laitoin pressun tarhassa vapaana olevan Muulin selkään. Se seisoi hievahtamatta paikallaan, joten sen voisi varmaan tulkita paskahalvauksen saaneeksi.

Kävin muuttamassa pressun asentoa välillä ja houkuttelin Muulia kävelemään eteenpäin. Ilman riimunnarua se osoittautui mahdottomaksi, mutta saipahan siedätystä pressuunsa.

Näiden hommien jälkeen hain tallista Duallyriimun ja ohjasajo-ohjat. Ensin tein talutusharjoituksia maastakäsin, eli sitä samaa tuttua että pitää kävellä vierellä ja pitää pysähtyä kun sanotaan. Jouduin alussa pysähtymään hypähtäen, jotta saisin Muulin täyden huomion itseeni. Sen jälkeen pysähtely alkoikin onnistua hienosti.

Pressusta emme luopuneet, vaan talutin Muulia sen yli monta kertaa.


Kun kaikki vaikutti jo liian hyvältä, laitoin riimuun ohjat kiinni ja aloitin ohjasajon. Alkuun se oli melkoista räpeltämistä, koska Muuli oli vahvasti sitä mieltä että se valitsee uran enkä minä. Pääsin sen kanssa jossain vaiheessa yhteisymmärrykseen ja pystyin tekemään kahdeksikkoa niin, että aina pressun kohdalla vaihtuu suunta. Olin itseasiassa aika yllättynyt kun Muuli ylipäätään ylitti pressun ihan tuosta noin vain ja minä olin sen näkökulmasta kaukana takana.

Tallikaveri nakitettiin ottamaan pieni pätkä todistusaineistoa.

Tämän jälkeen siedätimme Muulia vielä takana tulevaan pressuun. Tallikaveri veti pressua ja minä talutin Muulia pääpuolesta antaen samalla kauraa. Se alkoi väistättää pois pressusta heti kun siihen tuli mahdollisuus, mutta niin kauan kun se oli meidän välissämme, se joutui vain kävelemään eteenpäin. Mitään äkkilähtöjä ei tapahtunut, joten lopetimme hyvään suoritukseen.

Samalla myös ratsukko kentällä ja hevoset viereisissä tarhoissa saivat pressusiedätystä ihan tahtomattaan.

Alla on videot pressuhommasta ja ohjasajosta. En osaa sanoa että kuinka huono juttu on ohjasajaa ilman juoksutusvyötä, mutta Muuli tuntuu toimivan ihan näppärästi ja tarvittaessa saan sille hyvinkin sivulle vieviä ohjasotteita.