Näin saat blogillesi lukijoita

Monelle teini-ikäiselle bloggaajalle on itsestään selvää miten blogille saadaan uusia lukijoita. Mutta kaikki kaltaiseni täti-ihmiskolleegat eivät välttämättä ole täysin perillä blogimaailman uusimmista tuulista. Seuraa ohjeita ja saat buustattua blogisi ihan nextille levelille!

Kävijämäärään seurannaksi riittää aivan mainiosti Bloggerin omat tilastot. Analyticsiä ei kukaan osaa asentaa eikä ainakaan lukea. Bloggerin tilastot näyttävät paremmilta muutenkin. Lukijamäärällä (siis rekisteröityneet lukijat) ei ole oikeastaan väliä kuin alle 18v bloggaajien keskuudessa kun lukijoista kilpaillaan. Suurin osa lukee blogia muuten kuin rekisteröitymällä lukijaksi.

Linkitä ja lisää blogisi kaikkiin mahdollisiin portaaleihin ja blogilistauksiin. Näitä on ainakin Playsson.net, Jalustin.net, Hippola, Bloglovin, Blogit.fi. Täti ei tämän enempää tiedä eikä tarvitsekaan tietää.

Jalustin.netin bonari on se, että siellä voi tykätä postauksista. Kuten kuvasta huomaatte, en ole (tällä) tietokoneella tykännyt vielä omista postauksistani. Hippolassa tykkäykset pitää tehdä rekisteröitynä käyttäjänä. En tykkää.

Muista Facebookin bloggaajaryhmät, linkitä blogisi sinne aina kun suollat uutta tavaraa ulos.

Suosi ahkerasti "kommentti kommentista, lukija lukijasta" eli ala seuraamaan julkisesti kaikkia blogeja, jotka vain etäisestikin kiinnostavat ja kirjoittele niihin ahkerasti kommentteja. Muista AINA kirjoittaa kommentin perään oman blogisi osoite.

Jakele blogihaasteita kaikille suosituille bloggaajille. Muista tiedottaa haasteesta suureen ääneen heidän kommenttibokseissaan. He saattavat jopa mainita Sinut haasteen antajana. Kukapa ei rakastaisi blogihaasteita!

Linkitä blogiasi rohkeasti ht.nettiin. Kokeile eri tapoja saada topikkeja etusivulle. Ensin kehut blogia, seuraavalla viikolla  haukut, kolmannella kerrot jonkun perättömän juorun itsestäsi jne. Ihmiset unohtavat nopeasti, joten kerran viikossa kannattaakin taas aktivoitua hevostalli.netissä.
Et tietenkään tee tätä omalla nimelläsi vaan "kateellisena kaverina". Voit sitten bloggaajana tulla kieltämään huhut ja lisäämään vettä myllyyn. Muuliblogin vastaanotto ht.netissä on kuitenkin ollut pääsääntöisesti hyvää enkä ole (vielä) joutunut kaivamaan menneisyyden haamuja kaapeista.

Tarjoudu kuvaamaan suosittuja bloggaajia. Ei ole väliä vaikket osaisikaan kuvata, sillä nykyajan kamerat hoitavat säädöt puolestasi. Senkun osoitat sinnepäin ja painat nappia. Muista tehdä bloggaus jossa kehut Suositun bloggaajan hevosta ja varsinkin bloggaajaa kuinka hän arvosti ihan tällaista nobodybloggaajaakin. Suosittu bloggaaja saattaa ehkä linkittää blogisi omassa postauksessaan jos ylipäätään käyttää (huonoja) kuviasi.

Jos olet lähdössä lomalle/sairaslomalle/työmatkalle/motivaatiosaikulle ja tiedät että et tule bloggaamaan loman aikana, kirjoita ennen lomaa postaus jonka aihe on "Suuria muutoksia". Et tietenkään kerro postauksessa mitä nämä suuret muutokset ovat. Valitse muutokseksi jokin seuraavista: olet alkanut laihduttaa/lihottaa hevostasi, olet alkanut laihduttaa itseäsi, olet ostanut uudet suitset/satulan/huovan/kaviokoukun, olet vaihtamassa valmentajaa/menossa uuden valmentajan tunnille, olet tilannut hevosellesi kalevalaisen jäsenkorjaajan tai olet vaihtanut kuolaimettomiin.
Muutos on siis hyvin pieni ja mitätön, mutta kun naamioit sen tarpeeksi hyvin postaukseesi, linkitetään blogisi ht.nettiin ja saat paljon kävijöitä blogiisi. Voit myös itse linkittää blogisi sinne.

Reissun jälkeen tee suuri paljastuspostaus, jossa esittelet Dyonin suitset tai BOT loimen tai sen, että laihduit noroviruksen aikana 1,2 kiloa ja tästä on hyvä jatkaa

Vaihda ulkoasua ja tiedota siitä runsaasti ennen ulkoasun vaihdosta. Muista pitää blogi suljettuna parista päivästä viikkoon asian takia. Ulkoasun vaihdokseksi riittää uusi banneri.

 

Ensimmäinen banneri, ihan ite tein <3

 

Toinen banneri, ihan ite tein tänkin <3

 

Kolmas banneri, kaveri teki <3

Kirjoita todella sekava ja maanisdepressiivinen postaus ja poista se myöhemmin. Saat julkisuutta ht.netissä postauksen aikana ja varsinkin sen jälkeen kun poistit postauksen. Nämä riittävät kattamaan postauksesi koko kuukauden ajalta, eli jos olet lomailemassa mutta et ole ostanut uusia suitsia, tämä toimii myös. Jos ht.neti ei anna julkisuutta, mene itse lisäämään sinne ihmettelypostaus tyyliin "Onkohan Marja-Liisalla kaikki hyvin?".

Kysymyspostaus saattaa tuoda lukijoita tai olla tuomatta. Jos kysymyksiä ei ensimmäiseen tuntiin tule, kirjoita niitä rohkeasti itse eri nimimerkeillä. Jos saat kysymyksiä oikeasti muiltakin kuin omalta sivupersoonaltasi, lukijat joutuvat jännityksellä odottamaan milloin vastailet kysymyksiin eli he lukevat tässä välissä kaikki postaukset. Venytä siis vastailua mahdollisimman pitkälle.

Arvonta vetää aina lukijoita. Muista kirjoittaa ARVONTA isolla myös postauksesi otsikkoon niin se loistaa blogrollista kaikkien silmiin. Tärkeintä ei ole palkinto vaan hitosti uusia lukijoita ja kommentteja. Muista kertoa se, että paljastat arvonnan voittajan jossain tulevassa postauksessa niin osallistujien pitää olla skarppina ja lukea blogiasi jatkossakin. Älä siis keräile sähköpostiosoitteita vielä siinä vaiheessa kun kilpailuun osallistutaan kommenttiboksissa. Arvonnan palkinto voi olla vaikka kaviokoukku, jonka olet voittanut Mupen kanssa ensimmäisistä kisoistanne. Jos sinulla ei siis ole mitään sponsoria, jolta saisit lahjuksen.

Jes jes jes!

Kommenttien suuri määrä houkuttelee lukijoita. Myös omat kommenttisi lasketaan. Vastaa siis kaikille mielellään kahdella kommentilla koska "unohdit" vastata vielä johonkin kyselijän kysymykseen. Näin saat helposti triplattua anonyymien kommenttien määrän!

Kuva lisätty postaukseen 7.7.2016 jolloin blogi oli roikkunut koko päivän Hippolan kuumimmissa, eli siellä missä ne SUPER hyvät ja ERINOMAISET blogit roikkuvat. Ihankuin mikä tahansa laadukas hevosblogi. Sniff.

Jos kommentteja on vaikeaa saada, laita jokaisen postauksesi loppuun lukijoita ravistelevia kysymyksiä että "Mitä mieltä olit Mupen uusista suitsista?" tai "Kuinka itse suhtaudut Brexitiin?" tai "Minkäslaista viinaa se absintti olikaan?".

Pidä kommentointi avoinna puskahuutelijoille, heillä on nimittäin aina asiaa.

Nii perkele.

Jos kommentteja ei vieläkään tule, kirjoita kommentteja itse! Ihkuttele ja kehu blogiasi, sillä positiiviset asiat saavat muutkin ajattelemaan positiivisesti! Poista heti negatiiviset ja kielteiset kommentit jos saat niitä tai jos sivupersoonasi kirjoittelee niitä pärinöissään.

Anoillekin voi vastata monta kertaa. Muulifani69 on alter egoni.

Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, eli vaikka blogiasi ruodittaisiin negativiiseen sävyyn ht.netissä, käy heittämässä lisää vettä myllyyn ja ilmoita häirikköviestistä vasta sen jälkeen.

Avaa kaikki mahdolliset somekanavat joita voit blogiisi liittää. Laita videot YouTubeen ja perusta sinne blogin oma kanava. Perusta twittertili blogillesi, perusta Facebooksivu, tee tili Instagramiin, ala kuvata videoita Snapchattiin, kuvaa ratsastustasi Periscopella, kerää blogiisi liittyvää tavaraa Pinterestiin, perusta oma puolue. You name it! Yleisöllä on omat lempikanavansa ja Sinun pitää olla perillä niistä kaikista. Eikä muuten riitä että snäppäät jotain kerran viikossa, sinne pitää tuottaa soopaa useasti päivässä!

Somekanavien käyttö on helppoa. Teet vain postauksen ja jaat sen sellaisenaan ilman saatesanoja kaikkille kanaville. Snapchattiin voit ottaa vaikka 10 sekunnin videon ku scrollaat postauksen alusta loppuun.

Koska Muuliblogin lukijat ovat tätejä iältään 40+, on Facebook heidän ensisijainen somekanavansa. Facebookkiin satsaaminen kannattaa, mutta vain jos kohderyhmä on siellä.

 

Minä olen Instagramissa omalla nimellä, mutta toki blogi löytyy "link in my bio". Kävijöitä ei Instagramin kautta tosin tule, koska blogin kohderyhmä ei ole siellä. Kuvienkatselijoiden kohderyhmä sensijaan on.

Arvostele kaikkea kamaa. Siis tavaroita, älä kama kamaa. Jos noudatat tämän postauksen kaikkia kohtia huolellisesti, et luultavasti saa mitään ilmaiseksi, mutta voithan silti ostaa kaupasta kaikkea mahdollista ja testailla niitä. Muista kehua, ehkä joskus valmistaja huomaa hienon arvostelusi ja tarjoaa sinulle muutakin tuotetta. On ihan huhupuhetta etteivätkö bloggaajat saisi ilmaiskamaa. Itse ainakin voin pukeutua joka päivä eri loimeen käydessäni Valtsussa, ja ihan Muuliprojektin ansiosta!

Ei ole oikeastaan väliä millaista sisältöä blogissasi on. Välillä hyviä postauksia ja välillä todella huonoja. Näin pidät lukijat aktiivisena. Myös kiukkuinen lukija on aktiivinen. Jos et keksi mitään postattavaa, julkaise koko vuoden kännykkäkuvat, kirjoita bucket list ja toteuta ne tai aloita joulukalenterin tekeminen jo kesällä, et kuitenkaan saa sitä tehtyä joulukuussa.

Kirjoitan erillisen postauksen postausideoista myöhemmin.

Mene tarkistamaan blogisi asetukset (jos blogi on Bloggerissa). Asetukset -> muu. Laita "Salli blogisyöte" -kohtaan "lyhyet". Se tarkoittaa sitä että lukijoiden on pakko tulla blogiisi saakka lukemaan postauksesi eivätkä he voi lukea sitä minkään sovelluksen tai muun sivuston kautta. Näin saat lisää kävijöitä ja sitoutat lukijoita!

Kirjoitustaidoillasi ei ole mitään väliä, sillä 50% suomalaisista ei osaa kirjoittaa yhdyssanoja yhteen isoista alkukirjaimista puhumattakaan. Ja kuka sanoi että bloggaamisen pitäisi muistuttaa äidinkielen ainetta?! Tämänhän kuuluu olla hauskaa, eikä kenenkään pidä nipottaa kirjoitusvirheistä. Yhdyssanavirheet ovat niin harmittomia ja huomaamattomia että minä en ainakaan huomaa niitä koskaan (vitsi). Pilkkuja kaikki viilaavat liikaa, ei niitä tarvitse lisätä tekstiin ollenkaan. Pisteet riittävät.

Kappalejaolla entteri kuluu liikaa, joten anna niiden olla.

Äläkä turhaan käsitte kuviasi. Se ei ole valokuvaaja eikä mitään jos kuviaan joutuu esimerkiksi rajaamaan ennen julkaisua. Pidä lukijat aktiivisena äläkä ainakaan valitse kuviesi kooksi "erittäin suuri". Saat lukijat viihtymään pidempään kun he itse joutuvat klikkaamaan kuvat isommiksi.