Piti olla raspaus, olikin muotokuvauspäivä!

Meidän tallilla käy Juti raspaamassa hevosten hampaita kahdesti vuodessa. Tänään oli taas se päivä ja Muulinkin oli tarkoitus mennä jonon jatkoksi. Paitsi ettei meille tullut mieleenkään ilmoittaa etukäteen että yksi asiakkaista ei olekaan hevonen, jotta eläinlääkäri voi tarkistaa etukäteen rauhoittavan aineen suositellun annoksen ja perehtyä teoriassa muulien purukalustoon.

Muuli jäi siis tällä kertaa hoitamatta, mutta hoidetaan toukokuussa kun eläinlääkäri tulee taas raspaamaan tallillisen hevosia. Ja tällä kertaa on ilmoitettu että yksi näistä onkin muuli.

No hittoako siinä, olin tallilla valoisan aikaan keskellä viikkoa, koska olin pyytänyt saada lähteä töistä aikaisemmin tämän asian takia. Huolestuneille työkavereille tiedoksi, tein/teen kyllä tunnit sisään!

Hain eilen tilaamani brasilialaiset muulitavarat ja tänään pääsin testaamaan niitä Muulille. Eräs brasilialainen nettikauppa, Selaria Casa do Cavalo lupasi toimittaa tilauksen myös Suomeen ja yksi aasinomistaja sitten teki kimppatilauksen. Olin tilannut riimun, suitset, ohjat ja kaviopihdit jousella. Pihdit olivat halvemmat kuin Suomessa ja riimu, suitset ja ohjat olivat paikallista muulityyliä, eli niissä on koristeena paljon metallirenkaita.

Ja Muulihan on vähänku brassikama, kun se on iberialainen. Ainakin brassimuulit on kovasti saman näköisiä kuin Mulppe.

Muulisatuloitakin heillä on, mutta katsotaan nyt ensin miten tämä satula-asia etenee Suomessa. En ihan heti viitsi käyttää tonttua toiseen satulaan kun kaksi satulaa jo löytyy, mutta toki sitten jos jossain mielenhäiriössä laitan lännensatulan myyntiin ja joku hullu sen omassa mielenhäiriössään minulta pyyntihintaan ostaa. Se lähtee muuten tonnilla ja mukaan saa kaikki hilavitkuttimet paitsi ei mäkivyötä. Ja se ei ole merkitön halppis.

Raspauspäivä muuttui siis valokuvauspäiväksi. Kuvien lisäksi ohjasajoin ja juoksutin Muulia kentällä. Juoksutuksen toteutin kahdella ohjalla, eli välillä ohjasajia ja välillä juoksutusta. Tällä kertaa suorilla urilla kulkeminen keskellä kenttää tuntui olevan tosi haastavaa Muulille. Urilla se meni kuitenkin ok.


Riimun kuuluisi olla alempana jotta rengas tulisi melkein tuohon turvan päälle. Mutta kun tämä on jo isoimmalla säädöllä!

Riimun mukana tuli ohut talutushihna, siinä on lukossa tassun kuva.
Tämä valkoinen sheisse kuvissa on ihan oikeasti lunta.
 Tarhan olisi tietenkin voinut siivota ennen kuvien ottamista.