Renault= Ranskalaisten Epäonnistunut Naisten Auto Usein Liikenteessä Tulppana

Ranskalaiset on parhaita Mäkkärissä, se tuli viimeinkin nähtyä. Olen jo reilun vuoden ihmetellyt miten ranskalaisia autoja aina haukutaan huonoiksi. Minun 200 000 km nähnyt ja 900 euroa maksanut piinattu relluni on nimittäin toiminut ihan moitteetta allani jo puolitoista vuotta. Eli aina tähän päivään asti.

Aamulla kun se simahti n 30 metriä ennen määränpäätä sakkopaikalle, mietin vain että onneksi ei sammunut keskelle risteystä, jonka läpi juuri ajoin. Tai jo aikaisemmin moottoritielle. Nyt sentään ehtisin hyvin koulutukseen.

Kun sitten kävin kysymässä hotellin vastaanotosta että kuinka hanakasti tuolla kadunpätkällä sakotetaan väärin pysäköityjä autoja (todella hanakasti), sainkin samalla apua ja auto työnnettiin hotellin omalle parkkipaikalle. Onneksi en joutunut jättämään sitä sakotettavaksi.

Työkaverini toisesta toimipisteestä sanoi että voisi auttaa rellun pippanan kanssa, mutta auto lähtikin onneksi yllättäen käyntiin kun ruokatunnilla kävimme katsomassa sitä. Pystyin siis onneksi kertomaan miehelleni ilouutisen, että ei tarvitsekaan tulla hakemaan sitä (ja minua) autotrailerin kanssa. Hinaaminen köydellä 100 kilometrin matka kotiin ei nimittäin tuntunut kovinkaan houkuttelevalta ajatukselta.

Kotimatkalla ranskattarestani katosivat tehot Hämeenlinnan moottoritiellä Hyvinkään kohdalla. Liittymään olisi ollut vielä noin kahdeksan kilometriä. Onneksi sain sen siististi tien sivuun eikä se sammunut jollekin pienemmälle tielle, jossa se oli tukkinut koko kaistan.

En joutunut odottelemaan apua kovin pitkään kun kaverini tuli hakemaan minut heittääkseen Hyvinkään juna-asemalle. Pääsisin junalla kotiin ja renukka jäisi moottoritielle. Onneksi hänen appiukkonsa, joka on renaultspesialisti tahtomattaan, soitti, ja sanoi että auton ovet kannattaisi lukita ja kokeilla uudestaan. Se kuulemma nollaa ajotietokoneen ja auto saattaakin startata.

Ajoimme Hyvinkäältä takaisin moottoritielle, jossa lukittu ja hätävilkut päälle jätetty 1,1 litrainen nakkikattilani odotti. Kaikeksi onneksi renoo käynnistyi kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ajonesto menee siis itsestään päälle kesken ajon eikä auto käynnisty ennenkuin ajotietokone nollataan. Tjsp.

Pääsin onneksi ajamaan kotiin ilman ongelmia, mutta kello oli jo sen verran etten lähtenyt tallille Muulia aktivoimaan. Onneksi minulla ei ollut mitään sovittua menoa tai esimerkiksi työvuoroa tälle illalle.

Tässä kohtaa mietin että onneksi kaverini, joka on samalla mieheni hyvä ystävä, näki ja kokeili itsekin ensimmäisellä kerralla ettei renu käynnistynyt. Muuten tässä olisi käynyt legendaarisesti, että kun mies tulee hinaamaan autoa, niin se starttaakin heti.

Ja nyt kun on tätä noroepidemiaa, niin onneksi se isompi hätä iski vasta kotona, eikä esimerkiksi siinä moottoritien laidassa sillan kohdalla. Toki siinä olisi ollut hyvä riuku.

Mitä tähän autoyksilöön tulee, niin se katsastetaan mitä pikimmiten ja laitetaan vahinko kiertämään. Perävalotakuu, perävalotakuu.
Tämä tarina on tosi ja tapahtui herran vuonna 2017 helmikuun 15. Sinä päivänä tiesin että minun ja Renoon liitto oli tässä ja on korkea aika laittaa vahinko kiertämään. Niin, ja onneksi se ei maksanut kuin 900 euroa.

Lisäys 9.3.2017: Tämä auto sai katsastusmieheltä leimaa vuodeksi eteenpäin ilman huomautuksia. Ihmeitä näköjään tapahtuu.