Satula tuli!

Jenkeistä Wyoming Saddlerystä tilattu muulisatula tuli tänään! Tilasin siihen myös mäkivyön. Sopiva satula ei tietenkään valu eteen, mutta koska Suomesta on mahdotonta saada mäkivöitä satulaan ilman kikkailua, laitoin senkin samaan tilaukseen. Ja monella muulilla satula valuu eteen.

Satula on siis ihan tavallinen lännensatula ja sitä voi toki käyttää hevosillakin, jos se hevoselle sopii. Erikoisuus on kuitenkin rungossa, joka on normaalia kapeampi ja tehty muulien selkää silmällä pitäen.

Innosta täristen ajoin tänään Valintataloon hakemaan postipakettia. Minulla oli ratsastustunti tallilla, mutta avasin paketin ennen tuntia ja sovitin sitä myös tallinomistajan hevosen selkään. Se istui siihen. Olin pettynyt, sillä sehän on tosi leveä jos se menee myös suokille!

Tunnin jälkeen kun palautin ratsuani laitumelle, mietin jo että häviän vähemmän rahaa jos vain palautan sen omalla kustannuksellani myyjälle kuin että alkaisin myydä sitä Suomessa. Niin epäuskoinen olin sen sopimisesta kapeaakin kapeammalle Mulbelle.

Otin kuitenkin Muulin puomille, harjasin pikaisesti, nostelin koivet ja heitin satulan selkään. Satuloinnista se ei sanonut mitään.

Mikä on tämä tuote selässäni? t. Muuli
Ja se satula. Se sopi! Satulan alle jäi mieletön selkärangan tila eikä satula näyttänyt olevan "alamäessä", kuten se olisi jos se painuisi edestä kiinni säkään. Esimerkiksi Wintec painui koko matkalta kiinni selkärankaan.

Minulta puuttuvat vielä tärkeät satulaan liittyvät osat, mutta nytkin ilman satulavyötä sain satulaa sen verran kokeiltua kädellä että pidän sitä sopivana. Lännensatuloista sanotaan muutenkin että niiden pitää istua kuten lapanen kun enkkusatulan pitää istua kuin sormikas.

Koska olen ensisijaisesti vihreiden arvojen ja kierrätyksen kannattaja persaukinen muulinomistaja, kysynkin lukijoilta, jos jollakulla olisi myynnissä seuraavia tarvikkeita satulaan:
  • Tässä oli ostettavien tavaroiden lista, mutta sainkin kaikki hankittua erittäin nopeasti käytettyinä.
Pitkien kirjoitusten jälkeen, tässä on kuvia satuloidusta Mulberista.

Alkupään kuviin jäi nupin kuljetussuojakin päälle..

Mäkivöiden kuuluis kai olla tuossa satulan taaemmassa lenkissä kiinni, mutta en jaksanut alkaa säätää niitä.

Mäkivyötä en sen enempää vielä säätänyt, se on hieman liian alhaalla.
Tässä satula tykötarpeineen. Tai takavyösetti puuttuu vielä, mutta muuten kaikki tarvikkeet on hankittu.