Storm Rider - kaksivuotias ihmemuuli

Sain blogiini vinkin Netflixistä löytyvästä elokuvasta, Storm Rider.

Postuksessa on runsaasti spoilauksia. Itseasiassa spoilaan koko roskan, jotta Sinun ei tarvitsisi saastuttaa silmiäsi sillä.

Elokuvassa rikkaan perheen Steve Jobsia muistuttava mustapaitainen faija joutuu linnaan ilmeisesti talousrikosten ansiosta, äitipuoli vie pikkuveljen ja teinipissis (Danielle Churchran) lähetetään landelle isän veljen luokse asumaan. Tätä ennen pissiksellä oli 200 000 dollarin hevonen, jolla se voitti kaikki kisat ja oli muutenkin täydellinen. Hevonen on tietenkin faijan nimissä ja se menetetään kuten kaikki muukin, ja hevonen menee pissiksen pahimmalle kilpakumppanille.
Ensin pissis järkyttyy landella, sitten alkaa kuluttaa aikaa kouluttaen muulivarsaa, kovanaama setä pehmenee, pissis saa ratsastettavakseen myös hevosen (ja unohtaa muulinsa tässä kohtaa), tapahtuu yllättävä käänne, pissis pelastaa ihmisiä ihmemuulinsa ansiosta, antaa anteeksi entiselle kilparatsastajakaverilleen (jota syyttää kaikesta paskasta), ja saa lopussa pikkuveljenkin takaisin.

Faija jää vankilaan, ilkeä äitipuoli myy faijalle poikansa huoltajuuden ja kovanaama eläinlääkäri setä Sam pääsee kihloihin. Niin ja teinipissiskin alkaa seurustella. Ja pikkuveli muuttaa myös landelle ja pääsee ratsastamaan muulilla.

Ja muulia dissannut hevoskasvattajakin sanoo lopussa että on hieno eläin siinä kyllä. Harmi että elokuvan julisteessakin ratsastetaan hevosella eikä tällä muulilla, kertonee jotain muulien arvostuksesta.

Pissistä (Danielle Chuchran) ei mainita edes elokuvan julisteessa.

En ole ihan hetkeen katsonut elokuvaa, jossa olisi niin paljon virheitä kuin tässä. Kuvaustiimiin ei ole ilmeisesti kuulunut yhtäkään hevosihmistä.

Näyttelijäntyön pelasti elokuvan pikkuveli (Jacob Buster). Ja tietenkin se Storm, muuli.

Koko elokuva löytyy muuten myös YouTubesta. Jos sinulla ei oikeasti ole mitään parempaa tekemistä, katso pois.

Muutamia juttuja elokuvasta:

Tyttö saa orvon muulivarsan koulutettavaksi. Varsa on mielestäni parin kuukauden ikäinen. Se on ilmeisesti 247 sidottuna aitaan. Kun pissis lähestyy sitä, niin se alkaa kiskoa taaksepäin -> erittäin muulimaista.

Menee kuusi kuukautta (6) ja muuli on kasvanut aikuiseksi. Kuusi kuukautta. Kuusi. Se saa satulan selkään ja sillä ratsastetaan. Elokuvassa se on oikeasti ihan oikea aikuinen muuli, siis ainakin kolmivuotias.

Tässä pelastetaan koko perhe muulin avulla. Muulin ja pikkupojan näyttelijäntyö oli erinomaista.

Muulia ja hevosia jätetään kiinni minne milloinkin. Muulin tarha on todella pieni. Sillä ratsastetaan tosi rumasti. Tai ehkä näyttelijätyttö ei ole kovin kummoinen ratsastaja, näyttää nimittäin siltä että hän todella tekee ratsastuskohtaukset.

Kun Storm on yhdessä kohtaa sidottu tallissa puomiin ilman mitään järkevää syytä, se kävelee eteenpäin ja taaksepäin, aivan kuten ahdistunut muuli tekee. Ja siihen puomille se jätetään.

Muulilla on kanget, niinkuin jenkeissä pidetään. Melkein koko ajan tyttö paukuttaa pohkeilla ja napakkaa pitää tuntumaa; muuli ravaa ja laukkaa suu auki ja pää pystyssä.

Hevosella taas on hackamore ihan liian löysällä ja niin rumaa ratsastusta en ole hetkeen nähnyt, mitä elokuvassa oli. Ja mitä järkeä on edes pyörittää yläkautta silmiin katsovaa hevosta paikallaan ympäri?

Täysiveristä hevosta treenattiin kivisellä laitumella laukkaa ja esteitä. Wtf?!

Tästä kuuden kuukauden päästä Muuli oli jo täysikasvuinen.

Ja kun nämä tyypit olivat metsässä ja sudet (musta koira) alkoi lähestyä, otti Muuli hatkat sensijaan, että olisi tappanut suden. Myöhemmin selvisi että se menikin vain hakemaan ihmisen apuun! Miten hieno ja älykäs muuli!

Voisko joku kertoa miten tällainen aivan uskomaton kakkateos on voinut saada IMDB:ssä kolme tähteä viidestä? Internetissä on virhe!

Tämän kaveri sopisi Walking Deadiin walkeriksi, niin eleetöntä oli näyttelijäntyö.

Alla on elokuvan traileri: