Supermuulia juoksuttamassa!

Kuten olen kertonut, Muuli on ollut vähän vähemmällä aktivoinnilla nyt talven ajan. Olen saattanut vain aktivoida sitä tarhassa ja teettää siellä peruutusta, väistöä ja muuta, ihan vapaana. Siinä samalla kun olen siivonnut tarhaa. Onneksi muulit muistavat oppimansa asiat ikuisesti, joten jatketaan aina siitä mihin viimeksi jäätiin.

Kenttä oli viikonloppuna oikein hyvässä kunnossa ja minulla sattui olemaan kameramieskin mukana, joten tuumasta toimeen ja Muulille juoksutusvyö ja liinat ohjiksi. Muulihan viimeksi pelkäsi hevosten tavoin kentän peräpäätä, nyt ei ollut mitään ongelmaa sen suhteen!

Ensin ohjasajoin sitä käynnissä kävellen takaa ja sen jälkeen tuttuun tapaan juoksutin kahdella ohjalla, ei mitään ongelmaa. Se otti jopa muutaman askeleen laukkaa!

Tein kerran jopa käännöksen ravissa oikeasta kierroksesta vasempaan kierrokseen, ihan tuosta noin vain, onneksi se sattui tulemaan videolle! Sen jälkeen kokeiltiin molempiin suuntiin ja pystyin tekemään kahdeksikkoa koko kentällä.

Oli tosi kiva päästä lopettamaan hyvään suoritukseen ja vein Muulin takaisin tarhaan.

Kaikki kuvat: Anna-Riikka Lillman...tai näin olisi käynyt täydellisessä maailmassa ja sellaisessa blogissa, jossa on kevyesti kaunisteltu totuutta.

Muuli lähti nimittäin lapasesta noin neljä kertaa session aikana. Tai siis tässä vaiheessa lopetin laskemisen. Älkää kysykö miksi, tai luultavasti siksi että se pelästyi jotain kentän pelkopäässä ja päätti että minä en ole riittävä turva sille. Kaikkeni yritin että se pysyisi hanskassa, mutta Muuli vei ihan 5-0. Onneksi Ansku oli portilla estämässä sen pakoyritykset, muuten se olisi taas hypännyt aidan yli vapauteen.

Muuli tulkitsi kaikki sanomani "hyvät" merkiksi seisahtua ja odottaa kauraa, ni ei tippunut. Se mateli eteen kuin mikäkin mato ja kääntyminen oikealle oli sille ihan hepreaa. Täydellinen mission impossible.

Juoksutin myös kahdella ohjalla, tai siis yritin. Siinäkin kaikki merkit Muulille tarkoittivat pysähtymistä ja kääntymistä keskelle. Sain sen raviin nostamalla selkeästi ulko-ohjan kättä ilmaan ja "rrrrravi". Käyntiin se siirtyi puolesta sanasta ja vielä helpommin pysähtyi, pakitti ja kääntyi kohtisuoraan minua kohti. Hoe siinä sitten "eteen".

Se tosin piti paikkansa että kokeilin vaihtaa Muulin oikeasta kierroksesta vasempaan ravissa, ja se onnistui. Ja siitä tosiaan on pätkä videolla. Katsellaan sitä videota joku toinen päivä kun toivun tästä epätoivosta.

Tapahtui siinä yksi toinenkin onnistuminen (ihan oikeasti tapahtui), nimittäin viimeisellä kerralla kun Muuli niin sanotusti lähti lapasesta, se pysähtyi kun ohja loppui. Kai tätäkin voi juhlia? Se myös tuli itse luokse joka kerta kun pääsi vapauteen.

Son moro t. Muuli
Viimisen päälle!


Kiitos ja hei t. Muuli
Tässä on nyt akuutti tarve muuttaa systeemejä. Muuli ei todellakaan tule olemaan jatkossa millään talvilomalla, vaan aktivoin sitä kaikin keinon ja mahdollisimman usein. Tuli muuten nämä uudet jäätikkökelit oikein hyvään saumaan, mutta pitää keksiä jotain muuta.