Tule tapaamaan Muulia Elmamessuille 10-12.11.2017!

Ihanat aasit Venla ja Judith. Kuva: Suvililja.net

Muuli osallistuu jo toistamiseen Elmamessuille ja edustaa pitkäkorvana Suomen Aasiyhdistystä. Mukana on myös viisi aasia, jo useasti paikalla olleet Milka ja Judith ja Judithin varsa Venla. Lisäksi Hevostoiminta Valkas tuo paikalle kaksi miniaasia, Röllin ja Samban. Miniaasit ovat Suomessa vielä melko harvinaisia, ja niitä on maassa noin 10 yksilöä. Muulit ovat melkein yhtä harvinaisia, niitä on enintään 20. Aasien määrä on muuten noin 400, mutta sitä ei voi tietää niin kovin tarkkaan, koska vaikka hevoseläimet on pakko rekisteröidä Hippokseen, on maassamme todella paljon pihan perällä asuvia rekisteröimättömiä aaseja. Edes kaikkia varsoja ei rekisteröidä tuontieläimistä puhumattakaan.

Mutta mennään näihin rekisteröintiasioihin toisella kerralla.

Viime vuonna arvion, että uskallanko viedä Muulia ollenkaan areenalle, että osaako se olla siellä ihmisiksi. No vein sen ja se oli ihmisiksi. Tänä vuonna sen oli tarkoitus osallistua eläinlajien väliseen agilitykilpailuun, mutta areenan ohjelma tuli niin tukkoon, että se jäi ohjelmasta kokonaan pois. Aasihdistyksellä on sen sijaan 20 minuutin esitys joka päivä ja koska emme muutakaan keksi, raahaamme paikalle omia agilityesteitämme ja yritämme saada aikaan joko esityksen tai pienen kilpailun.

Olen yleensä ollut se, joka on "joutunut" puhumaan aaseista mikkiin esityksemme ajan, mutta koska tänä vuonna skarppaan Muulin kanssa, saa puhumisen hoitaa joku muu yhdistyksestämme. Ja areenan ohjelmanhan pääsääntöisesti juontaa ihana Sari, joka osaa kertoa aaseista vaikka unissaankin! Esityksemme ja juttumme on yleensä aina ihan samanlaista.

Muuli tutustuu Elman pitkäaikaiseen juontajaan, Sari Heltelään. Kuva: Suvililja.net
Kuva: Suvililja.net

Muuli viedään messuille jo torstaina ja se on paikalla kaikki päivät. Se myös yöpuu messuilla. Sitä voi rapsuttaa aitauksen poikkipuiden välistä tai yli, jos se tulee tarpeeksi lähelle. Olen itsekin paikalla kaikki päivät ja vastailemassa kiperiin aasi- ja muulikysymyksiinne.

JA mikä parasta, olemme päättäneet minimoida Aasiyhdistyksen varaston minimiin, joten myymme suurimman osan Hihkushopin tuotteista hyvillä alennuksilla pois! Alennusmyynti ei kuitenkaan koske Aasipipoja tai Ukkostuulen aasikyltejä, mutta melkein kaikki muu lähtee halvalla uusille omistajilleen.

Kuvaa klikkaamalla pääset Aasiyhdistyksen sivuille, jossa kerrotaan lisää alennusmyynnistä.

Ps. Tällä hetkellä olen Hongkongissa. Voit joutessasi lukea vaikka näitä viime vuoden postauksia Elmamessuilta.