Vaeltaminen Lantaun saarella Hongkongissa on paikallisten lempipuuhaa, pidetään se sellaisena

Sunnuntain matkapostausten sarjalla jatketaan ja tällä kertaa kerron tuskien taipaleesta, jossa kävelimme noin 8 km reitin Caribbean Coastin asuinalueelta Mui Won kylään Lantaun saarella. Reissullamme Hongkongissa (englanniksi Hong Kong, suomeksi Hongkong) majoituimme kaverimme luona, jolla on hulppea kolmio uudenkarhealla asuinalueella Caribbean Coastilla. Se sijaitsee lähellä Tung Chingin metroasemaa, samalla asemalla sijaitsee mm iso Outlet ostoskeskus Novotel City Gate ja köysirata ja paikallisbussit kullitetulle buddhalle lähtevät Tung Chingin asemalta. Melko keskeinen paikka siis. Mutta ei mennä näihin vielä, vaan paikallisten lempipuuhaan, vaeltamiseen!

Kaverimme on muuten melkoinen vaeltaja ja trekkaa milloin millekin huipulle. Niitähän Hongkongissa riittää! Lantau peak olisi ollut varmasti näkemisen arvoinen paikka, mutta se on sellainen HC-reitti, että olisimme mieheni kanssa kuoleet molemmat jo menomatkalla. Kaverimme suositteli meille lyhyempää ja helpompaa reittiä, joka päättyy Mui Won pieneen rantakaupunkiin.

Tuumasta toimeen.

Caribbean Coastin hulppeat asuinrakennukset!
Siltatyömaa

Alku oli helppo, kävelimme metroradan ja meren välistä tietä lähestyen koko ajan Macaulle rakennettavan sillan työmaata. Tällä hetkellä Macaulle mennään pikalautoilla, tulevaisuudessa autolla siltaa pitkin. Kävimme Macaullakin, siitä lisää jossain tulevassa sunnuntaipostauksessa.

Vaellusreitit on nimetty ja opastettu hyvin. Reittimme nimi oli Olympic Trail ja joka reisteyksessä oli matkan varrella opasteet. Matkan varrella oli myös muutama pieni kylä ja kaksi vesivessaa meitä kävelijöitä varten. Polut on päällystetty, koska sadeaikaan ne olisivat käyttökelvottomia ja huuhtoutuisivat pois. Rinteissä näkyi muutenkin suuria rännejä, jotka vievät tulvaveden siististi alas.

Pian sen jälkeen, kun olimme siirtyneet polulle, ei metrojunan tai lentokoneiden ääniä enää kuulunut ja olimme tosiaan ihan viidakossa. Missään ei näkynyt ketään ja vieressä kohosivat koskemattomat vuoret. Matkan varrella oli vain muutama pieni talokeskittymä, paikallinen kylä. Täällä olisi ihan erilaista majoittua, kuin Caribbean Coastin 50-kerroksisissa asuintaloissa.

Reitin varrella oli paljon pieniä alttareita

Olin reissussa hieman kipeä ja tämä päiväretki ei tehnyt olotilalleni kovinkaan hyvää. Ensimmäisten rappujen jälkeen olin valmis ottamaan puskaan heitetyn paikallisen Alepapyörän ja painumaan takaisin kämpälle. Jatkoin kuitenkin matkaa. Raput eivät olleet edes jyrkät. Suurin osa reitistä oli kuitenkin loivaa ylämäkeä mukavaa polkua pitkin, rappuja oli vain jyrkimmissä kohdissa.

Matkan varrella oli mukavasti taukopaikkoja ja aina, kun osuimme sellaiselle, pidimme juomatauon. Ja selfietauon.

Yksi matkan varrella olleista kylistä.
Vessa
Matkalla oli myös muutama iso hautausmaa
Polut oli mukavasti päällystetty
Mui Wo taustalla alhaalla
Mui Wo

Puolivälissä reissua näimme Mui Won kylän korkealta ja aloitimme laskeutumisen. Kunnon jalkapäivä siis. Matkalla näimme vanhan hopeakaivoksen ja pienen vesiputouksen. Kaikkialle sai mennä ihan ilmaiseksi katselemaan ja vesiputouksilla oli monta pöytää myös eväiden nauttimiseen.

Mui Wo oli hauska pieni kylä, sellaisia ei näe, jos on lomallaan vain Hongkongissa. Kylässä oli hyvin paikallinen meininki, pieniä matalia taloja, kapeita kujia, paljon sähköjohtoja, koiria ja skoottereita. Oli siellä yksi hotellikin, Silvermine Beach Resort. Se sijaitsi rantakadulla, mutta veden laatu meressä ei ole sellainen, että sielä varsinaisesti houkuttaisi uida. Ranta oli kuitenkin ihan kaunis ja jo veden katselu on rentouttavaa.

Silvermine Beach Resort
Kitchen

Kävimme syömässä kaverimme suosittelemassa ravintolassa The Kitchenissä. Annokset ovat isoja, otimme salaatin ja kaksi pizzaa ja jaoimme ne. Rankan ja hikisen reissun jälkeen olisi minun pitänyt olla erittäin nälkäinen, mutta en jaksanut syödä kuin pari palaa pitsaa. Ja seuraavasta päivästä eteen päin olinkin reissussa kipeänä. Mutta ei mennä siihen vielä.

Takaisin emme todellakaan olleet kävelemässä. Tung Chungille menee Mui Wosta runsaasti busseja, mutta koska bussia ei just silloin ollut tarjolla, otimme taksin. Erittäin nykivä kyyti toi meidät metroasemalle noin kahdessakymmenessä minuutissa ja maksoi noin 15 euroa. Money well spent.

Jättäkää se HCtrekkaaminen paikallisille ja nauttikaa itse lomasta. Tämä reissu oli ihan ok, jos en olisi ollut tulossa kipeäksi, mutta koko päivän reissu olisi ollut aloittelijalle ihan liikaa. Mui Won kylään pääsee helposti bussilla Tung Chungilta ja jos olet alueella, hyppää ihmeessä bussiin ja ajele kaupunkiin! Samalla reissulla voit käydä Buddhallakin, itseasiassa matka Mui Wosta Tung Chungiin tuli ihan samaa tietä, josta tie Buddhalle erkanee. Ja jos reissussa on useampi henkilö, kannattaa ehdottomasti ottaa taksi.