Vastaukset Muulimasikseen

Kirjoitin joulukuussa Muuliblues-postauksen. Onneksi en vastannut kysymyksiin heti sen jälkeen kun muuli tuli, olisi nimittäin ollut aika rumaa ja julkaisukelvotonta tekstiä.

Ennakoin melko hyvin oikeita asioita ennen Muulin tuloa.

En ole ihan varma mitä toi ihminen haluaa. T. Muuli. Kuva: Reetta Ollila
Osaanko mä?
-Jotenkuten. Onneksi on kirjoja ja Internet. Hevosmenetelmät eivät välttämättä toimi Muuliin ihan yhtä hyvin kuin hevoseen.
Lähden menemään heti jos tulet lähemmäs. T. Muuli

Mitä jos se ei anna kiinni?
-No eihän se antanutkaan. Niinkun ensimmäiseen viikkoon ollenkaan. Sen jälkeen jotenkuten ja vasta 1,5kk kohdalla sujuvasti.

Mitä jos en ole tarpeeksi kärsivällinen?
-Olen todistanut itselleni olevani ihan riittävän kärsivällinen Muulin kanssa. Voisin olla jopa vielä kärsivällisempi jos tilanne vaatisi sitä.


Muuli vuolussa. Kenkiä ei tälle toivottavasti tarvitse koskaan laittaa, lomailkoot jäätikköajat mun puolesta jos kentällä tai maastossa ei pysy pystyssä.
Entä jos se ei anna vuolla, mistä löydän sellaisen tarpeeksi kärsivällisen vuolijan?
-Antoi vuolla kun ensin itse treenasin asiaa. Ja takajalatkin antoi kun tajusin nostaa ne narulla ilmaan. Anne oli tosi kärsivällinen kengittäjä!

Mitä jos se ei ole yhtään sellainen kuin olen kuvitellut? Se on ihan kamala ihmisvihaaja?
-No oli se aika erilainen kuin mitä kuvittelin. Odotin että minulla on patalaiska elämäänsä kyllästynyt muuli eikä todellakaan niin vireä ja reaktiivinen kuten se on. Mutta tässä parin kuukauden muulisuhteen aikana se on esittänyt varsinkin viimeaikoina melkoista epäreaktiivisuutta. Eli kohta se on patalaiska ja elämäänsä kyllästynyt.

Tai jos se ei koskaan tule mua vastaan? Tai se alkaakin rakastaa tallinomistajaa enemmän kun mua?
-Se on tullut mua vastaan laitumella pari kertaa tähän mennessä, toivottavasti ne eivät olleet sen elämän ensimmäiset ja viimeiset luoksetulot. Tallipaikan suhteen kävikin aika hyvä mäihä. Muuli asustaa pihatossa joten se ei saa kovin paljon läheisiä ihmiskontakteja mun lisäksi. Sen on PAKKO tykätä musta. Hahahaha!

Mitä jos se pelkää autoja, mopoja ja traktoreita kuollakseen eikä siitä koskaan tule sellaista turvallista maastoratsua, jonka mä ensisijaisesti haluan?
-Mä en ole vielä uskaltanut taluttaa sitä ison tien laitaan kohtaamaan pelkojaan mutta ainakaan tallin pihalla se ei pelkää moottoriajoneuvoja. Ainakaan kovin paljon. Ainakaan koko ajan.

Entä jos tallinomistaja kieltäytyy koskemasta siihen? Entä jos mulla menee kuukausi ennenkuin se antaa koskea? Mitä jos se pelkää ihan vauhkona hevosia tai loimia tai muovipusseja tai lunta?
-Juuri näinhän siinä kävi kun ihmiskosketukset olivat sille maailman pahin rangaistus.

Mitä jos se saa heti kamalan rivin jalkoihinsa ja kuraruven selkäänsä ja karvat hiertyy pois kun en löydä sopivaa loimea mistään?
-Sopiva loimi löytyi onneksi heti (135) ja se piti sitä päällään 247 pahimmat kura-ajat eikä ainakaan vielä näy ihosairauksia.


Kymmenen vuoden päästä yksi näistä saattaa olla muuli.
Mitä jos se on niin arka ja säikky ettei sen kanssa voi ikinä milloinkaan tehdä muuleille PR:ää, ennemminkin päinvastoin?
-Aika hyvä että varauduin tähänkin jo joulukuussa. En näe meitä lähitulevaisuudessa missään "keikalla". Kesällä olisi Kouvolassa pienet maaseutumessut joihin olemme tervetulleita. Katsotaan olisiko se sellainen paikka jossa voisi käydä kokeilemassa. Ehkä on, ehkä ei.

Ehkä isoin pelko; Mitä jos kaikki muut on sitä mieltä että muuli on ihan kamala eläin?
-Tämä osoittautui todella vääräksi. Kaikki muut on sitä mieltä että siitä tulee hyvä ja hieno, niillä on uskoa jopa enemmän kuin minulla!

Seuraavaan muulibluesiin voisin lisätä nämä kysymykset:

Mitä jos se ei suostu menemään traileriin? Joudunko taluttamaan sen Tuusulaan?

Joudunko aloittamaan taas nollasta uudessa tallissa?

Pelkääkö se junia, joita menee melko läheltä tallia ja maastoreitti kulkee junaradan vierellä?

Mitä jos se ei halua liikkua kentällä ollenkaan ja maastoon sillä ei uskalla lähteä?

Jos siitä tuleekin läheisriippuvainen eikä sen kanssa voi edes lähteä maastoon yksin?

Mitä jos se saa slaakin tarhassa, jossa on sähkölangat eikä suostu liikkumaan siellä mihinkään?

Mitä jos en saa sille olkea mistään ja se lihoo lihapullaksi?

Mitä jos se ei tule yhtään toimeen tallin hevosten kanssa?

Mitä jos se alkaa bondata tallinomistajan miehen kanssa enemmän kuin mun kanssa?!