Ystävien pöydässä

Torstaisin n. klo 18 on ruokatorstain aika. Siis melkein joka torstai, jos vaan kaikille sopii.

Ruokatorstaisin meitä kokoontuu 6 henkilöä 3 eri ruokakunnasta syömään arkiruokaa saman pöydän ääreen. Keittiövuoro ja paikka vaihtuvat viikoittain niin, että jokainen tekee vuorollaan ruokaa ja vastineeksi voi sitten vuorokerroilla istahtaa valmiiseen pöytään. Puhun varmasti kaikkien puolesta todetessani, että kyllä välillä valmiiseen pöytään on ihana istahtaa.

Ruokatorstaita on pidetty jo kohta 4 vuotta. Yhteinen ruokahetki kutsuu arkipäivien kiireiset ystävät hetkeksi paikalle. Ruokapöydässä vaihdetaan kuulumiset, hyvät ja huonot tuulet, suunnitellaan, vatvotaan ja ennen kaikkea iloitaan. Vähän niin kuin missä tahansa perhe-päivällisillä.Toisilta saa uusia ideoita omaankin ruokapöytään ja vastaavasti voi jakaa omat suosikkireseptinsä muille. 

Kana-vihanneskeitto taitaa olla kaikkien suosikki

Alun perin idea syntyi tietysti ruokapöydässä, kun meillä oltiin syöty jo kolme päivää lihakeittoa. Vaikka lihakeittokin paranee lämmittäessä, mutta ei enää kolmatta kertaa. Miksi ei arkipäivän ruokahetkiä voisi jakaa ystävien kanssa? Hyvät ajatukset ja etenkin kuningasideat kannattaa heti sanoa ääneen ja niin tätäkin ajateltiin kokeilla. Siitä se sitten lähti.

Ruokatorstaina syödään tavallista arkiruokaa. Sitä, mitä olisit tehnyt sinä päivänä perheellesikin. Ja tietysti erikoispäivinä tehdään jotain erilaista, juhlitaan syntymäpäiviä, itsenäisyyspäivää jne.. Ja kyllä, jälkiruokaakin syödään välillä. Itselleni ruokatorstai on monesti viikon odotetuin päivä, ymmärrätte varmasti :) . 

Tacosalaattia