Suppilovahvero-cappuccino

Syksyn illat pimenevät ja mikä olisi sen parempaa arkiruokaa kuin keitot.

Tässä teille testiin ihana ja erittäin helppo ohje. Reseptiin voi käyttää muitakin sieniä, mutta suppilovahveroita voi vieläkin poimia metsästä. Niitä nimittäin riittää siellä varmasti kaikille. Keittoa riittää reilut annokset ja santikierrokset kahdelle ja sopivat annokset neljälle henkilölle :).

Suppilovahvero-cappuccino

½ litraa sieniä

voita paistamiseen

1 pieni palsternakka

3 isoa perunaa

½ litraa vettä

2 kasvisliemikuutiota

4 dl maitoa

1,5 dl kuohukermaa

Keiton päälle:

1dl kermaa

1tl sinappia

½ pakettia pekonia

Paista sienet voissa. Kuori ja pilko kasvikset. Laita kasvikset kattilaan, lisää vesi ja keitä kasvikset kypsiksi.

Lisää sienet kattilaan ja soseuta keitto. Tämän jälkeen lisää maito ja kermaa keittoon ja kuumenna.

Vatkaa keiton päälle tuleva kermaa löysäksi vaahdoksi ja sekoita sinappi vaahtoon. Laita valmiin keittoannoksen päälle teelusikallinen kermaa.

Voit kokeilla myös lisätä keittoannoksen päälle paahdettuja pekonilastuja.

Ps: Lämmin kiitos sienien kerääjille :) <3 !